Deze avond naar Anderlecht, zaterdag naar Gent: STVV staat voor een loodzware week met evenveel loodzware verplaatsingen.

Het is deze avond weer voetbal op TV. Het zal wel moeten want bezoekende supporters mogen nog steeds niet mee op verplaatsing na het baldadig gedrag van hooligans van Beerschot en Standard die het zo bont maakten dat alle brave ploegen ook gestraft werden en hun supporters nagelbijtend voor hun TV moeten zitten. Om 21.00 uur speelt STVV op Anderlecht, dat in een opwaartse spiraal zit terwijl de Kanaries in de hoeken zitten waar de klappen vallen. Maar is het verleden was het ook vaak zo dat ze de stunt van de matchdag op hun palmares schreven. En wees ervan overtuigd dat duizenden ogen gericht zullen zijn op de arbitrage. Want de tijd is voorbij dat interpretatieve arbitrage en het willekeurig trekken van een of andere witte streep op een scherm, zonder enige controle van wie dan ook tenzij door gelijkgestemden twee dagen na de feiten, jam-met-de-pet  nog kunnen overtuigen van de juistheid van de grote onrechtvaardigheid waarmee STVV de laatste maanden bejegend werd door de fluo-ventjes op de grasmat en achter een tv-scherm.

Ondertussen kent trainer Hollerbach zijn straf ook: twee zondagen schorsing. STVV gaat daar niet tegen in beroep, want dat zou wel eens verkeerd kunnen uitdraaien zoals in het geval Bauer, één van de enige spelers die na beroep dit jaar een hogere straf kreeg.

We duimen voor onze Kanaries, straks op Eleven Sport