Ondanks de beloofde regen scheen in Zepperen de zon overdadig. En toch was er ongenoegen, want waarom zou iemand zwarte vlaggen aan zijn gevel hangen.

“Zonder woorden”, heeft Filip Blavier van ’t Elfde Gebod dit kunstwerk geheten. Het is een aanklacht tegen de beslissing van de regering om (weer eens) de schuld van de slechte cijfers in de schoenen van de café-uitbaters te schuiven, waarbij de bedenking dat men tweedracht in de horecasector wil zaaien nog niet zo gek lijkt.

Faaalip van ’t Elfde Gebod pikt het namelijk niet dat de cafés, ondanks al hun inspanningen om het uitgaansleven zo veilig mogelijk te laten verlopen, uiteindelijk de rekening gepresenteerd krijgen. En gelijk heeft hij.

Alhoewel de cafésector ook wel eens in eigen boezem mag kijken, want wat er op de Oude Markt in Leuven gebeurde door de studenten die binnen vijf jaar onze maatschappij moeten runnen, was een regelrechte sollicitatie voor een lockdown, en hier waren de cafébazen ter plaatse zeker mee voor verantwoordelijk. Net zoals die andere slimmerik in Antwerpen die zijn café braaf sloot om 23.00 uur maar om 00.01 uur weer opendeed. Maar daar kan Filip niks aan doen! Dus, in ’t vervolg niet om 22.00 uur naar café vertrekken, maar om 20.00 uur.