De Gymnastiekfederatie sloot het seizoen af met het Groot Belgisch Kampioenschap voor A- en B gymnasten uit de verschillende turndisciplines.
In de acrobatische gymnastiek (acrogym) behaalde het trio Amélie Op de Beeck, Sylke Depoorter en Jade Putzeys van Turnkring Alken, de gouden medaille in de categorie B-niveau 11-17 jaar groep. Tijdens de verschillende voorrondes die meetellen als kwalificatie voor het Belgisch kampioenschap, presteerden de meisjes telkens zeer sterk. Zo behaalden ze de provinciale titel en een zilveren medaille op het Vlaams Kampioenschap.
“Voor de club is het behalen van deze ultieme titel een mooie bekroning voor het harde werk van de gymnasten en voor de collectieve inzet van het hele trainersteam van Turnkring Alken”, vertelt voorzitster Véronique Punie. “We zijn dan ook supertrots op deze schitterende prestatie!”

Turnkring Alken vzw biedt naast competitie acrogym en competitie toestelturnen voor meisjes ook basisgym, tumbling en trampoline, en kleuterturnen aan. De gymnasten worden begeleid door meer dan 40 gediplomeerde trainers. De club telt meer dan 500 leden verdeeld over 2 locaties, namelijk Alken en Sint-Truiden.

Het gouden trio van de Alkense acrogym

Foto – ©Véronique Punie