De Sint-Jorishoeve in Alken wordt dan toch niet verkocht. Na anderhalf jaar te koop gestaan te hebben, zal eigenaar Harry Thijs de hoeve verhuren aan Benny Thijs, die tot voor kort taverne De Klee in Kuttekoven uitbaatte. “De voorbije maanden heb ik veel gerust en nagedacht. Het kriebelt om eraan te beginnen in de Sint-Jorishoeve. Ik voel me er nu al thuis”, vertelt Benny.

Bijna drie maanden lang is Benny Thijs (61) door het stof gekropen. “Ik heb afgezien van wat mij is overkomen”, vertelt hij. “Ik moest noodgedwongen stoppen met taverne De Klee en heb daarna tijd voor mezelf genomen, een bezinningsperiode ingelast zeg maar. Voor veel klanten was het einde heel plots. Ook voor mij ging het snel. Ik heb zelfs geen deftig afscheid kunnen nemen van de mensen.” Benny zette alles op een rijtje maar zag het niet zitten om terug als beenhouwer aan de slag te gaan. “Horeca zit in mijn bloed. De keuken en de klanten, dat is mijn leven. Toen ik onlangs telefoon kreeg van Harry Thijs heb ik geen seconde getwijfeld. Toen ik hier binnenkwam was ik meteen verkocht. In deze hoeve schuilt een warme ziel. Ik hou van die stijl. Hier wil ik een laatste keer mij smijten om er een bloeiende zaak van te maken.”

Klik

Harry Thijs draagt toevallig dezelfde achternaam. “Dat wordt hier twee keer Thijs”, lacht hij. “Er was interesse genoeg maar bij een verkoop horen ook centen en dat was vaak het probleem. Ik heb Benny gebeld om eens te komen kijken. Er was onmiddellijk een klik tussen ons getwee, ik heb de verkoop stopgezet en met Benny een huurovereenkomst gemaakt. Er is in heel korte tijd kameraadschap ontstaan tussen ons. Ik ken Benny zijn sterke reputatie en heb er alle vertrouwen in dat de hoeve weer tot leven kan komen.”

Maandag 16 januari zal de hoeve weer opengaan. “Ik ben 23 jaar de keuken gewoon van De Klee, dus dat wordt aanpassen. Vandaar dat we op een maandag starten. Tegen het weekend mag er veel volk komen want dan zal ik ingewerkt zijn.” Benny wil zijn goede reputatie doortrekken. “Ik blijf dezelfde keuken aanbieden met goed gevulde borden en een uitgebreide bierkaart en wijntjes. Daarnaast ga ik pasta’s voorzien want er is hier een mooie speeltuin en er zijn dieren zoals op een kinderboerderij, ideaal voor gezinnen.” Harry’s vrouw Elly en enkele buren zijn alvast begonnen met de keuken volledig startklaar te maken. En om de kameraadschap te bevestigen trakteert Benny de eigenaars en de helpers op koffie en vlaai. “Dit is een mooi begin van een nieuw hoofdstuk in mijn leven”, besluit hij.

In beeld foto boven: van links naar rechts, Harry Thijs en zijn vrouw Elly en toekomstig huurder Benny Thijs (vroeger actief in taverne De Klee)

In beeld hieronder: Benny heeft de klik gevonden met de hoeve en met diens eigenaar Harry / Met buitenterrassen, een speeltuin en een knuffelgeit wordt er ook gedacht aan gezinnen met kinderen

Foto’s © Rudi De Cock