Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat de Steenweg (N722) in Alken vernieuwen, tussen de grens met Sint-Lambrechts-Herk (Hasselt) en het kruispunt met de Onze-Lieve-Vrouw-straat. Er komt meteen een gescheiden rioleringsstelsel en de kabels van Fluvius en Proximus worden verplaatst. Het kruispunt wordt dit en volgend weekend de klok rond afgesloten. Wie de Steenweg gebruikt zal moeten omrijden.

De werken van de oversteken worden in 2 fases uitgevoerd. Dit ganse weekend tot maandag 25 september 6 uur wordt de bestrating over de Steenweg en de Stationsstraat plaatselijk opgebroken om de nutsleidingen te kunnen verplaatsen. Hierdoor is het doorgaand verkeer over het kruispunt niet mogelijk. Fietsers volgen de signalisatie en kunnen de werf wel nog oversteken. De nodige omleidingen worden voorzien. Wie van Sint-Truiden of Hasselt komt zal moeten omrijden. Naargelang je traject kan je beter gebruik maken van de Expresweg N80.

Ook volgend weekend, van vrijdag op zaterdag 30 september middernacht tot maandag 2 oktober 6 uur wordt de Onze-Lieve-Vrouw-straat ter hoogte van het kruispunt afgesloten voor de doorsteek  van de leidingen van de Steenweg. De doorgang naar Terkoest en Stevoort is bijgevolg niet mogelijk voor autoverkeer. Fietsers kunnen langs de werf doorrijden. Een omleiding wordt voorzien. Het kruispunt is wel toegankelijk voor doorgaand verkeer van de Steenweg en verkeer van en naar Alken-centrum via de Stationsstraat.

Bermen

Tot 31 oktober wordt er ook in de bermen van het kruispunt gewerkt. De leidingen worden afwisselend op elke hoek vervangen. Het verkeer zal enige hinder ondervinden door de versmalde wegstroken. Op termijn volgt ook de verdere vernieuwing richting Sint-Truiden. De focus ligt op veilig fietsverkeer en een opwaardering van het openbaar vervoer. De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. Reizigers plannen best hun route op delijn.be/routeplanner of checken de affiches aan de bushaltes die zijn aangepast.

 

Beelden © rdc