De specialisten van groepspraktijk Ander Perspectief op de Naamsesteenweg te Sint-Truiden bekijken elke zorgvrager met een ruime, holistische blik. “Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden, dus is een multidisciplinair team dé manier om mensen zichzelf te laten ontdekken, en te groeien naar wie ze willen zijn”, vertelt Lily Schelfhaut. “Alle zorgaanbieders dragen hiermee zorg voor elke cliënt.”

Lily Schelfhaut heeft de voorbije maanden haar groepspraktijk op de Naamsesteenweg uitgebouwd met een team van zorgverstrekkers. “Wij bieden heel wat aan, waarbij we steeds naar de cliënt in zijn geheel bekijken. Zo hebben we een voedingsdeskundige, een osteopaat, een loopbaancoach, een schoonheidsspecialiste, een pedicure, een nagelstyliste, masseuse,…. in huis. Eetstoornissen bijvoorbeeld staan immers niet op zichzelf, net als een uroloog van het Sint-Trudoziekenhuis zijn patiënt naar ons doorverwijst omdat hij merkt dat er meer aan de hand is, dan enkel het fysieke (medische) probleem.”

(Lees verder onder de foto)

In beeld: Lily Schelfhaut verduidelijkt hoe geest en lichaam nauw met elkaar verbonden zijn

Cliënt

Lily en het team werkt ook samen met andere zorgverstrekkers en instellingen zoals oa. ZOL en Asster. “Dat is meestal ook de reden dat men zich bij ons aanmeldt. We wisselen inzichten, verslagen uit met andere zorgaanbieders die onze cliënt ook opvolgen met een specifieke specialisatie, om zo tot een beter globaal beeld te komen.”

Vanwaar de benaming cliënt? “Een patiënt vertrouwt op de arts en bevindt zich in een afhankelijke positie”, verduidelijkt Lily. “Een cliënt daarentegen is gelijkwaardig aan de zorgaanbieder. Hij of zij bepaalt zelf mee het traject dat moet aangegaan worden. Alles begint met een intakegesprek. Aan de hand van een diepte gesprek vinden we samen wat de doelen zijn die we willen bereiken. Vervolgens wordt er een concreet behandelingsplan opgesteld vanuit het biopsychosociaal model. Iemand met therapie resistente depressie? We brengen alles in beeld en we bekijken wat er kan helpen om de doelstellingen te behalen, om betekenisvol en de zin van het leven terug te vinden. We hebben daarbij oog voor het welbevinden van de cliënt. We mikken op mensen van heel jong tot oud.”

(Lees verder onder de foto)

In beeld: De groepspraktijk Ander Perspectief heeft verschillende ruimtes naargelang de noden van de cliënt

Betaalbaarheid

Lily heeft handvatten voor kinderen en volwassenen. Zo laat ze jongeren kijken naar hun (prikkel)verwerkingsmechanismen. Daarnaast is er een gans pallet aan zorgverstrekkers. “We proberen voor iedereen toegankelijk te zijn. We streven naar betaalbaarheid voor de cliënt. Dus we zijn minder duur dan anderen en je krijgt de service van een team dat niet enkel het lokaal geïsoleerde probleem op zich bekijkt, maar naar jou kijkt als één geheel omdat alles verbonden is met elkaar.”

Openingsactie

10 euro korting bij het inboeken van een afspraak bij een van de disciplines. De voucher mag meerdere keren afgeprint worden. Zie onderaan.

Praktisch

Ander Perspectief, Naamsesteenweg 229/3, Sint-Truiden (richting Gingelom/Landen, aan je rechterkant vlak naast Immo Clee)

Meer weten / afspraak maken via de website: https://www.anderperspectief.be/ of via Lily Schelfhaut: 0492 10 47 18  – email:  lily@anderperspectief.be

Druk onderstaande bon af en krijg 10% korting: