Op de Alkense gemeenteraad legde oppositielid Paul Dirickx het punt van de Lindestraat op tafel. “Gelet op de erbarmelijke staat van de huidige waterleiding in de Lindestraat waarbij er haast wekelijks door de Watergroep herstellingswerken moeten uitgevoerd worden wil ik dat er hier snel werk van wordt gemaakt”, zegt Dirickx. “Het betekent immers wekelijks overlast voor de omwonenden die telkens tot 24 uren onverwachts zonder water worden gesteld.”

Dirickx wees er verder op dat vele kubieke meters drinkwater door de vele lekken verloren gaan. “Het betekent ook gevaarlijke toestanden voor het drukke auto- en fietsverkeer met al die werken en met de staat van de weg die er verder op achteruit gaat door verzakkingen en oplapwerken. Haast wekelijks moeten hier door de Watergroep herstellingswerken uitgevoerd worden.

Schepen van Openbare Werken Cindy Vandormael (N-VA) begrijpt de vraag. “Tussen de Kapelstraat en Stevoort worden de werken door De Watergroep aangevat zodra men in Stevoort klaar is. Voor het stuk tussen de Steenweg en de Kapelstraat is het wachten op advies voor de afwatering. Alles zal gebeuren in samenspraak met De Watergroep. Het gaat nu niet lang meer gaat duren.”