Peter Bellen is coach en trainer van de loopgroep de Road Runners Haspengouw. Na bijna 3 jaar telt de groep 37 enthousiaste loopsters en lopers van recreanten, trail lopers, ultratraillopers tot wedstrijd-stratenlopers. “Prestaties zijn bijzaak, genieten is het hoofddoel”, vertelt Peter. Tot er plots een zware kraakbeen-knieblessure opdook. “Terug lopen is het enige wat ik wil!”

Peter Bellen (51) richtte zijn loopgroep Road Runners Haspengouw op in september 2019. Peter praat graag en enthousiast over zijn loopproject: “Ik ben nu 51 maar reeds vanaf mijn 19e besmet met de loopmicrobe. Ik ben zeker geen professional hoor. Ik behaalde wel het diploma Initiator Atletiek. Van 2017 tot 2019 was ik trainer  bij de lange afstandslopers van AC Alken. In 2019 vond ik het tijd om zelf iets uit de grond te stampen en startte ik met een eigen loopgroep, eentje voor iedereen. Je hoeft dus zeker geen primus te zijn hé.” Voor 30 euro ben je al lid van de Road Runners. Peter legt uit: “Er wordt op aanvraag een persoonlijk schema opgemaakt en er is gedurende gans het jaar 1 maal per week een tempo/interval training voorzien op de dreef in Stevoort tegenover Mariaburcht. Ieder op zijn eigen tempo, eigen kunnen, niks moet. Maandelijks wordt er één keer een groepsloop georganiseerd, telkens op een andere plaats. Voor de derde maal heb ik ook een ‘Start To Road Run’ georganiseerd.”

Verslaving

“Ik heb in al die jaren mijn mannetje gestaan op Limburgse stratenlopen en piste meetings”, vervolgt Peter. “In uitslagen was ik geregeld te vinden in de top 10. Met 6 tot 9 maal per week trainen kan je wel zeggen dat het een verslaving is. Aan trainen kwam vorig jaar in mei bruusk een einde na steken in de knie. Beelden op de MRI toonden een zwaar kraakbeen blessure. Een operatie volgde. Botoedeem dat zich gevormd had gaat niet zomaar weg en waarschijnlijk dit jaar volgt er opnieuw een operatie om een implantaat te zetten. Doel is terug lopen want dat is wat ik wil.” De competities zijn waarschijnlijk gedaan, zo vreest Peter. “Ik nog veel te jong om te stoppen. De microbe knaagt iedere dag aan mij. Het zou heerlijk zijn als ik kan meelopen tijdens de warming up of cooling down gedurende trainingen of wedstrijden, of meelopen met de Start To “Road “ Runners of een rustig loopje met mijn honden.”

De sfeer is iets wat voor Peter belangrijk is. “De Road Runners Haspengouw zijn en blijven de tofste loopgroep van Limburg met fantastische loopsters en lopers. De loopgroep waar niks moet en waar je kan en mag genieten van het lopen. Gezelligheid is een belangrijke troef. Het trainen verloopt op basis van je eigen kunnen.” Bellen is trots op zijn 37 leden en hoopt in de volgende jaren nog meer mensen aan het lopen te zetten en te doen genieten van deze mooie sport.

Road Runners Haspengouw – email: peter.bellen@telenet.be 

Facebook pagina Road Runners Haspengouw