De U12-meiden van Femina Habac hebben afgelopen weekend een indrukwekkende prestatie neergezet door in Beringen te triomferen over tegenstander Bree. Onder leiding van coach Annelies Boonen toonden de jonge basketbalsters hun ongeëvenaarde vaardigheden en teamspirit, wat resulteerde in een overtuigende overwinning met een eindstand van 34-83. Daarmee is het team U 12 Limburgs kampioen.

De wedstrijd begon met veel energie en vastberadenheid van beide teams. Bree bood aanvankelijk weerstand, maar al snel werd duidelijk dat de meiden van Femina Habac vastbesloten waren om de Limburgse titel mee naar huis te nemen. Hun scherpe passes, sterke verdediging en nauwkeurige schoten zorgden ervoor dat ze al snel een onoverbrugbare voorsprong opbouwden. Coach Annelies Boonen was na afloop lovend over haar team: “Deze overwinning is het resultaat van hard werk, toewijding en teamgeest. De meiden hebben gedurende het hele seizoen laten zien wat ze in hun mars hebben en vandaag hebben ze dat nogmaals bewezen.”

Met deze klinkende zege werd de beker meegenomen naar Sint-Truiden, wat een perfecte afsluiting vormde van een weergaloos seizoen voor de U12-meiden van Femina Habac. Hun prestaties zijn des te opmerkelijker gezien het feit dat ze tijdens de reguliere competitie vaak de jongensploegen naar huis stuurden met een nederlaag. “Dit kampioenschap is dan ook de welverdiende kers op de taart voor deze getalenteerde groep jonge sportsters”, besluit men bij Femina Habac.