Ik zal maar direct een woordje uitleg geven bij de titel van de column, voordat er iemand is die zich geroepen voelt te reageren. Ik weet dat Quick overgenomen is door Burger King en dat McDonald’s niets te maken heeft met de Quick. Maar het is gewoon de snelheid waarmee de Mac-vestiging als een paddenstoel uit de grond rijst die mij tot deze titel bracht.

Nog maar een paar maanden geleden was de Amerikaanse burgerketen nog aan het hengelen naar een vergunning die eerst wel, en daarna niet meer tegengehouden werd door Jelle Engelbosch. Natuurlijk was er tegenstand tegen de komst van het hamburgerpaleis, ik kan me voorstellen dat de Smak’in’ niet happy was dat er op enkele meter van hun achterdeur Happy Meals zouden afgehaald worden. Maar Mac en Smak hebben een compromis bereikt. Ik vraag mij af of dit in Dollar of in Euro is gebeurd. De afbraak van Lolita (de kledingboetiek) was in een weekje geklaard, nog een week om het terrein te effenen en nu vier weken na het begin van de werken staat hij er al. Ik denk dat ze bij McDonald’s denken dat Pasen in België vroeg zal vallen, want de opening is voorzien rond Pasen. Heel iets anders dan die andere fastfoodketen Pizza Hut. Hoelang hangt die sticker op Neven zijn vlaggenschip, dat sinds het Mega faillissement nog leger dan leeg is, er al niet? ‘Hier komt Pizza Hut’. Ja, maar wanneer? Als paasmaandag op een dinsdag valt? Of in drie keer :  ‘Naa noeët of van se leeve’.

Michel Neven zal dan maar zelf een pizzatent openen, het wordt een pop-up versie van zijn sterwaardige Stadt Van Luijck. Misschien kan onze schreeuw- en brulboei (Ja Chef!) Bajrami in de keuken van de MacDonald’s terecht. De stap van een pizza afhaal naar een hamburgertent is immers toch zo groot niet, niet?

Met vriendelijke groet

Het Truierke

mcdonalds