Terwijl Sint-Truiden in rep en roer stond door de prikactie van ons aller burgermoeder ben ik gaan zwemmen. Ik heb jullie door de titel waarschijnlijk wel een beetje misleid beste lezers, maar ik vind dat er al meer dan genoeg gifgroene inkt is gevloeid over de hele affaire. Alhoewel niet te ontkennen valt dat ons Veerle daar wel de hoofdschotel afgevogeld heeft. Men kan daar eigenlijk heel kort over zijn : het had niet mogen gebeuren. Punt.

Ik ben dus gaan zwemmen in ons nieuw zwemparadijs. Het stukje paradijs is nog niet open door corona, maar baantjes trekken en even uitrusten in het buitenzwembad kan wel al. Het was ook de eerste keer sinds lang dat ik langs de werf gepasseerd was, echt de moeite om er gewoon eens rond te wandelen. Wat er daar gedaan is met de Cicindria is gewoon prachtig. Het openleggen van ons ooit door Fedar bevuilde beek is een goed idee.  Voor de jongere lezer: Fedar was een vilbeluik in Sint-Truiden waar bij momenten iedere Truienaar uren in de omtrek kon van ‘genieten’. De buitenwerken zijn nog niet af, de entourage van het zwembad is nog volop aan het groeien. Dat zal pas een stukje paradijs worden. Als dit een voorsmaakje is van de toekomstplannen voor de Veemarkt, hoop ik alleen maar dat die plannen ooit zullen gerealiseerd worden.

Het zwemmen was voor mij weer even wennen, want mijn vege lijf (bijna 100kg droog aan de haak) verdraagt niet veel sportiviteit. Maar het is mij gelukt en het deed deugd. Ik heb wel het blauwe bakje gemist, weet je nog dat veelal ‘vieselijk’ plastieken ding waar je je kleren moest aan ophangen. Een bron van ergernis als je tot de constatatie kwam dat er op het laatste geen plaats meer was voor je onderbroek, die dan maar in je schoenen propte, die dan op de natte vloer viel. Echte nostalgie.

Sportpark Haspengouw, Bloesembad, Nina sportcomplex, LAGO zwembad, gelijk hoe je het noemt het is een mooie realisatie. Een echte meerwaarde voor de stad en ik hoop maar dat dit en de volgende stadsbesturen, gelijk welke coalitie, zich zal blijven inzetten voor de verfraaiing van ons aller Sint-Truiden.

Met Vriendelijke Groet

Het Truierke