Wie dacht dat de horeca door de corona crisis plat op zijn gat lag, moet die mening toch enigszins herzien, toch in Sint-Truide20210330_105626n. Dat Truieneers een ras apart zijn wisten we met zijn allen natuurlijk als langer. Maar de Truiense horeca is meer dan dat, onverwoestbaar en ondernemend als ze is, zal de horeca op en rond de Groenmarkt herrijzen als een feniks uit zijn as. Toch als we de creatieve initiatiefnemers van Sint-Zuiden mogen geloven. Maar liefst tien nieuwe horecazaken komen ‘binnenkort’ de achttien collega’s van de reeds bestaande zaken vervoegen. Die mannen van Sint-Zuiden zijn niet alleen durfals maar ook heel vooruitziend, het ontbreekt hen niet aan toekomstvisie en lef. Binnenkort is mijn inziens met een serieuze korrel grof zout te nemen denk ik zo. Er zijn natuurlijk reeds enkele nieuwe zaken geopend, van Taberesto tot Brunchèro- en Sushibar tot het Turkse koffiehuis. En een paar Grote Markt vluchtelingen zullen van zodra het mag de vernieuwde deuren opengooien. Maar er zijn toch een paar maars, die heel strategisch het bijvoegsels  2.0 gekregen hebben. Blokker 2.0, die door een spijtige drukfout  als Bokker 2.0 in de campagne geslopen is, zal toch wel enkele jaren nodig hebben om de deuren te openen. Cohibar 2.0 en Vestia 2.0 staan nog te huur en zoeken dus nog volop naar een uitbater. De verhoopte openingsmikdag van 1 mei zal sowieso niet haalbaar zijn voor deze nieuwe partners.

Kevin Vanhoegaerden, ik moet eerlijk zeggen dat ik de man niet echt ken, en met die familienaam zie ik hem eerder in een Hoegaards café dan in een Grieks restaurant, mocht als voorzitter van Sint-Zuiden het goede nieuws brengen . Het zal wel aan mij liggen maar ik dacht echt de denkbeeldige touwtjes Voluit te zien bewegen in de handen van Vossius.

Ik wil hier helemaal niet de pret bederven, integendeel. Ik vind het een fantastisch initiatief dat zich op onze, volgens mij mooiste van België, Groenmarkt zal ontplooien. En binnenkort is het 1 mei, laat het ons hopen.

Met Vriendelijke Groet

Het Truierke