Er waren gisteren in Sint-Truiden slechts 2 besmettingen. Even ter vergelijking: in Hasselt waren er dat 6 en in Genk 17. De Limburgse hospitalen verzorgen momenteel 25 coronapatiënten waarvan 8 op intensieve terwijl er 4 aan de beademing liggen. In het Sint-Trudo Ziekenhuis liggen er op dit ogenbblik geen coronapatiënten. In het vaccinatiecentrum passeerden er gisteren niet zoveel volk zodat het aantal volledig gevaccineerde Truienaars slechts steeg met 162 tot 81,61% van de totale bevolking.

Momenteel liggen 597 coronapatiënten in de ziekenhuizen. Dat aantal nam de voorbije dagen gestaag af, na een piek van 652 op maandag 23 augustus. Van hen liggen er 182 op de afdelingen intensieve zorg. Wat de weekgemiddelden betreft, stagneren de ziekenhuisopnames. In de week vanaf 21 tot en met 27 augustus ging het om iets meer dan 58 per dag, evenveel als de week voordien.
Ook de bevestigde besmettingen stagneren. Vanaf 18 tot en met 24 augustus kwamen er dagelijks gemiddeld 1.971 bij, een toename met 2 procent in vergelijking met de zeven voorgaande dagen. Er werden 14 procent minder tests uitgevoerd, de positiviteitsratio komt uit op 5 procent (+0,6 procent). Het reproductiegetal – de mate waarin zieke personen anderen besmetten – bedraagt momenteel 1. Als die waarde boven 1 ligt, neemt de epidemie aan kracht toe.
De overlijdens wegens COVID-19 stijgen wel weer. Per dag waren er vanaf 18 tot en met 24 augustus gemiddeld 6 te betreuren, 83 procent meer in vergelijking met de zeven voorgaande dagen.