Van 4 tot 10 november zijn elke dag gemiddeld 204 nieuwe Covid-patiënten in het ziekenhuis opgenomen, een stijging met 24 procent in vergelijking met de zeven dagen ervoor. Dat blijkt donderdag uit de voorlopige cijfers op het dashboard van Sciensano.

In de Belgische ziekenhuizen liggen nu 2.270 coronapatiënten, 22 procent meer dan een week eerder. Ook op intensive care zet de stijgende evolutie zich verder. Daar zijn nu al 451 mensen opgenomen, of een stijging met 31 procent.

Tussen 1 en 7 november werden ook elke dag gemiddeld 8.236 besmettingen met het virus (+5 procent) vastgesteld.

In diezelfde periode werden dagelijks zo’n 74.700 testen uitgevoerd, een daling met 12 procent in vergelijking met de week voordien. Dat resulteert in een positiviteitsratio die opgelopen is tot 11,9 procent. Het is net geen jaar geleden dat die ratio nog zo hoog lag.

Het aantal overlijdens steeg tussen 1 en 7 november met 3 procent in vergelijking met de week voordien, tot gemiddeld 22,3 per dag.

Ook in Limburg met 136 coronapatiënten in de ziekenhuizen waarvan 32 op intensieve en 19 aan de bedademing wordt de toestand dermate ernstig dat de ziekenhuizen maatregelen beginnen nemen en de reguliere zorg afbouwen. Het valt trouwens op dat bijna de ganse provincie donkerrood kleurt, net als de rest van het land behalve Sint-Truiden en Nieuwerkerken die nog een “gewoon” rood staan. De besmettingscijfers goten we weer in een tabel zodat, voor de geïnteresseerden, de vergelijking beter kan gemaakt worden. En hieruit kunnen we vaststellen dat de stijging overal erg groot is! (klik op de afbeeldingen om groter te maken).