COVID Event Risk Model beschikbaar

Corona

Het COVID Event Risk Model (CERM) moet eventorganisatoren en lokale besturen begeleiden bij het veilig organiseren van events.
Met andere woorden, Met dit model kan je inzicht verwerven in het COVID-veiligheidsrisico van elk event. Dit wordt weergegeven met behulp van een kleurenlabel: groen, oranje, rood. Hier kan je ontdekken of jouw evenement probleemloos kan doorgaan, of de organisatie verbeteringen nodig heeft of gewoon verboden is. En een “event” mag je zeer ruim interpreteren, dat heus geen Torhout-Werchter zijn.

👉 Vanaf 1 juli kunnen private en publieke organisatoren hun events gratis testen op mogelijke COVID-19-veiligheidsrisico’s via de meertalige website www.covideventriskmodel.be.
👉 Het Covid Event Risk Model kreeg de goedkeuring van de GEES. Het model is van toepassing voor toeristische, sportieve, culturele en corporate events in Vlaanderen, Wallonië en Brussel.
👉 Voor events die voor de coronacrisis al een vergunningsplicht hadden, vullen organisatoren de COVID Event Risk Model-vragenlijst in en voegen die toe aan hun veiligheidsdossier. De lokale overheid (gemeente) valideert dit veiligheidsdossier. Lokale overheden moeten bij de gunning van deze events uiteraard ook rekening houden met andere veiligheidsrisico’s.
👉 Events die nog geen vergunningsplicht hadden, vullen de vragenlijst in en hebben meldingsplicht aan een erkend veiligheidsadviseur.
👉 Op de website vinden organisatoren ook een protocol en Code of Conduct met handvaten om extra veiligheidsmaatregelen te treffen om een COVID-veilig event te organiseren.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Corona
Alle Belgische ziekenhuizen vragen lockdown.

De situatie in de Belgische ziekenhuizen is kritiek, het zorgpersoneel zit op zijn tandvlees en de verspreiding van het virus toont voorlopig geen enkele vertraging. “Mijnheer de Eerste minister en heren minister-presidenten, de tijd van talmen is voorbij.” De versterking van de “lockdown”-maatregelen is niet langer een mogelijke optie, het …

Corona
Recordaantal coronapatiënten in onze ziekenhuizen, 132 doden in één dag

Nooit eerder lagen zoveel coronapatiënten in ons land in het ziekenhuis. Volgens de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano worden momenteel 5.924 bedden in onze ziekenhuizen bezet door COVID-patiënten. Dat zijn er meer dan op 6 april tijdens de eerste golf, toen sprake was van een recordaantal …

Corona
1
“Virus voelt zich als een vis in het water: u bepaalt of de mensen nog in ziekenhuizen verzorgd kunnen worden”

“Deze periode is een van de moeilijkste van de pandemie. In deze gure herfst gedijt het virus het best. Het virus voelt zich als een vis in het water. Dit wordt onze belangrijkste beproeving om het virus te overwinnen.” Met deze woorden opende viroloog Steven Van Gucht de persconferentie van …

%d bloggers liken dit: