Het COVID Event Risk Model (CERM) moet eventorganisatoren en lokale besturen begeleiden bij het veilig organiseren van events.
Met andere woorden, Met dit model kan je inzicht verwerven in het COVID-veiligheidsrisico van elk event. Dit wordt weergegeven met behulp van een kleurenlabel: groen, oranje, rood. Hier kan je ontdekken of jouw evenement probleemloos kan doorgaan, of de organisatie verbeteringen nodig heeft of gewoon verboden is. En een “event” mag je zeer ruim interpreteren, dat heus geen Torhout-Werchter zijn.

👉 Vanaf 1 juli kunnen private en publieke organisatoren hun events gratis testen op mogelijke COVID-19-veiligheidsrisico’s via de meertalige website www.covideventriskmodel.be.
👉 Het Covid Event Risk Model kreeg de goedkeuring van de GEES. Het model is van toepassing voor toeristische, sportieve, culturele en corporate events in Vlaanderen, Wallonië en Brussel.
👉 Voor events die voor de coronacrisis al een vergunningsplicht hadden, vullen organisatoren de COVID Event Risk Model-vragenlijst in en voegen die toe aan hun veiligheidsdossier. De lokale overheid (gemeente) valideert dit veiligheidsdossier. Lokale overheden moeten bij de gunning van deze events uiteraard ook rekening houden met andere veiligheidsrisico’s.
👉 Events die nog geen vergunningsplicht hadden, vullen de vragenlijst in en hebben meldingsplicht aan een erkend veiligheidsadviseur.
👉 Op de website vinden organisatoren ook een protocol en Code of Conduct met handvaten om extra veiligheidsmaatregelen te treffen om een COVID-veilig event te organiseren.