Gemiddelde besmettingen daalt van 535 naar 531

Corona

Met is niet veel, naar toch. Euforisch worden we er nog niet van, maar de richting waarin de cijfers uitgaan is hoopgevend.

In de periode tussen 27 juli en 2 augustus raakten gemiddeld 530,9 mensen per dag in België besmet met het coronavirus, een stijging met 49 procent in vergelijking met een week eerder. Dat blijkt uit de meest recente update van gezondheidsinstituut Sciensano.

Wel is het gemiddelde licht gedaald in vergelijking met een dag eerder: op woensdag werd bekendgemaakt dat tussen 26 juli en 1 augustus gemiddeld 535,4 besmettingen per dag werden vastgesteld. In totaal zijn nu al zeker 71.158 mensen in België besmet geraakt met het coronavirus. Dat zijn er 510 meer dan een dag eerder gemeld, ook dat is een daling.

De voorbije week werden daarenboven gemiddeld 24 mensen per dag in het ziekenhuis opgenomen, een toename met 35 procent in één week tijd op de Covid-19 afdelingen.

Elke dag overlijden nu gemiddeld 3 patiënten aan het virus, een stijging met 31 procent op weekbasis. Maar bij dergelijke lage cijfers ogen de percentages eerder spectraculair. Het aantal overlijdens is opgelopen tot 9.859. Dat zijn er 7 meer dan een dag eerder gemeld.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Corona
Recordaantal coronapatiënten in onze ziekenhuizen, 132 doden in één dag

Nooit eerder lagen zoveel coronapatiënten in ons land in het ziekenhuis. Volgens de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano worden momenteel 5.924 bedden in onze ziekenhuizen bezet door COVID-patiënten. Dat zijn er meer dan op 6 april tijdens de eerste golf, toen sprake was van een recordaantal …

Corona
1
“Virus voelt zich als een vis in het water: u bepaalt of de mensen nog in ziekenhuizen verzorgd kunnen worden”

“Deze periode is een van de moeilijkste van de pandemie. In deze gure herfst gedijt het virus het best. Het virus voelt zich als een vis in het water. Dit wordt onze belangrijkste beproeving om het virus te overwinnen.” Met deze woorden opende viroloog Steven Van Gucht de persconferentie van …

Corona
Sint-Truiden voert coronamaatregelen van Vlaamse Regering vervroegd in

Sint-Truiden voert als tweede Limburgse gemeenten de coronamaatregelen vervroegd in. In Houthalen-Helchteren gelden ze vanaf woensdagmiddag 12 uur, in Sint-Truiden gaan ze in om 18 uur. De nieuwe maatregelen die de Vlaamse regering maandagavond afkondigde, gaan officieel pas vrijdagavond om 18 uur in. Toch klinken hier en daar al de …

%d bloggers liken dit: