Met is niet veel, naar toch. Euforisch worden we er nog niet van, maar de richting waarin de cijfers uitgaan is hoopgevend.

In de periode tussen 27 juli en 2 augustus raakten gemiddeld 530,9 mensen per dag in België besmet met het coronavirus, een stijging met 49 procent in vergelijking met een week eerder. Dat blijkt uit de meest recente update van gezondheidsinstituut Sciensano.

Wel is het gemiddelde licht gedaald in vergelijking met een dag eerder: op woensdag werd bekendgemaakt dat tussen 26 juli en 1 augustus gemiddeld 535,4 besmettingen per dag werden vastgesteld. In totaal zijn nu al zeker 71.158 mensen in België besmet geraakt met het coronavirus. Dat zijn er 510 meer dan een dag eerder gemeld, ook dat is een daling.

De voorbije week werden daarenboven gemiddeld 24 mensen per dag in het ziekenhuis opgenomen, een toename met 35 procent in één week tijd op de Covid-19 afdelingen.

Elke dag overlijden nu gemiddeld 3 patiënten aan het virus, een stijging met 31 procent op weekbasis. Maar bij dergelijke lage cijfers ogen de percentages eerder spectraculair. Het aantal overlijdens is opgelopen tot 9.859. Dat zijn er 7 meer dan een dag eerder gemeld.