Het gemiddelde dagelijkse aantal besmettingen met Covid-19 in de voorbije week is opnieuw gestegen met 2 procent, tot 90,3. Dat blijkt maandag uit de gegevens van Sciensano.

België telt nu 62.707 bevestigde gevallen sinds het begin van de crisis, 101 meer dan het totaal dat zondag werd gecommuniceerd.
Het aantal besmettingen is voor de vijfde dag op rij licht gestegen. In de periode van 3 tot 9 juli, de meest recente reeks waarvoor cijfers beschikbaar zijn, lag het gemiddelde op 90,3 per dag.
De stijging doet zich vooral voor in de provincie Antwerpen, in Brussel en in het zuiden van West-Vlaanderen.

Al voor de vijfde dag op een rij blijkt dus uit de cijfers van Sciensano een stijging van het gemiddelde aantal coronabesmettingen in ons land. Viroloog Marc Van Ranst zegt op Radio 1 dat we heel waakzaam moeten zijn. “Het stijgt wel altijd maar lichtjes, maar dan dreig je in slaap gewiegd te worden. Je kan dan wel elke keer zeggen dat het maar een kleine stijging is, maar alles samen zie je het dan wel omhoog gaan. Maar gelukkig zien we geen stijging van het aantal ziekenhuisopnames. Al gaat dat ook wel stijgen als er besmettingen blijven bijkomen.”