Het aantal vastgestelde coronabesmettingen neemt weer wat toe, maar er is ook meer getest. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het gezondheidsagentschap Sciensano vrijdagochtend. De dagelijkse nieuwe ziekenhuisopnames nemen wat af.

In dezelfde periode zijn dagelijks gemiddeld zes mensen overleden aan de gevolgen van het virus. Dat is een daling met 17 procent. Er zijn in België sinds het begin van de pandemie nu al 25.543 mensen gestorven aan COVID-19.
Tussen 17 en 23 september namen de Belgische ziekenhuizen dagelijks gemiddeld 55,3 nieuwe coronapatiënten op. Dat zijn er 9 procent minder in vergelijking met een week eerder. Er liggen nu 692 mensen (-2 %) met COVID-19 in de ziekenhuizen, van wie er 216 (-2 %) intensieve zorgen nodig hebben.
In Sint-Truiden waren er gisteren 7 besmettingen, veel minder dan Hasselt (21) maar Genk (8) deed even goed. Maar erge gevallen zitten er niet tussen want in het Sint-Trudo Ziekenhuis zijn er nog steeds geen coronazieken binnengekomen terwijl er in de andere Limbrugse ziekenhuizen toch 26 coronapatiënten liggen waarvan 11 op intensieve en 5 aan de beademing.