We herinneren er iedereen aan dat vanaf morgen mondmaskers ook verplicht zijn op markten, braderieën en kermissen.

In de wetenschap dat je dat al moet doen in winkels, shoppingcentra, bioscoop, theater, gebedshuizen, openbaar vervoer en in alle stadsgebouwen, doe je best reeds van thuis je masker op. En als je met de auto weg gaan, leg een reservemasker in het handschoenkastje.

👉 Het dragen van een mondmasker blijft verplicht op volgende plaatsen: in winkels en winkelcentra; in bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, casino’s, speelhallen, musea, bibliotheken, de publieke ruimtes van gerechtsgebouwen en op het openbaar vervoer. Wie geen mondmasker draagt riskeert een boete van 250 euro.

👉 VANAF ZATERDAG 18 JULI is het dragen van een mondmasker of elk alternatief in stof dat de mond en de neus bedekt VERPLICHT voor alle bezoekers boven de 12 jaar van de Haspengouw Markt, kermissen, braderieën en rommelmarkten op het grondgebied van de stad Sint-Truiden.

👉 Het blijft bovendien verplicht om een mondmasker te dragen in alle publieke gedeelten van de gebouwen van de stad en het OCMW van Sint-Truiden. Inbreuken hierop kunnen bestraft worden met een GAS-boete.

Het dragen van een mondmasker is een aanvullende bescherming en stelt ons niet vrij van het toepassen van de 6 gouden regels rond het sociaal gedrag:
– blijf dus de hygiënemaatregelen respecteren;
– geef voorkeur aan activiteiten in de buitenlucht;
– wees alert voor mensen in risicogroepen;
– respecteer de afstandsregels;
– beperk je dichte contacten tot 15 personen per week;
– samenkomen kan enkel in groepen van maximum 15 personen.