Het gemiddeld aantal besmettingen blijft stijgen. In de periode van 8 tot 14 juli waren dat er 127,4 per dag, en het staat vast het nog verder omhoog zal gaan. Het wetenschappelijk instituut Sciensano meldde vanmorgen 261 nieuwe besmettingen, het hoogste aantal sinds mei.
Het gemiddeld aantal besmettingen is de voorbije dagen fors gestegen. Het ligt nu 46,2 procent hoger dan een week eerder. Er is nu al elf dagen op rij sprake van een toename.’ De stijging doet zich voor in alle leeftijdsgroepen maar het gaat vooral om de 20-59 jarigen’, aldus Sciensano.¬†Op basis van de voorlopige cijfers staat nu al vast dat Sciensano ook de volgende twee dagen zeker een stijging zal moeten melden.
Het gemiddelde van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames stijgt licht, tot gemiddeld 10,3 per dag. Dat is slechts 1 procent hoger dan het cijfer van gisteren, maar het wijst er wel op dat de dalende trend ook daar gestopt is. Het aantal nieuwe meldingen van opnames bleef gisteren wel beperkt tot 8, wat minder is dat het aantal nieuwe opnames dat gisteren werd gemeld.
Sciensano rapporteerde vandaag ook 5 nieuwe sterfgevallen. Daardoor telt ons land nu precies 9.800 overlijdens die te wijten zijn aan de gevolgen van covid-19. Het gemiddelde van het aantal nieuwe sterfgevallen is wel nog in dalende lijn. Maar dat is dan ook het enige goede nieuws.