De coronabesmettingen en ziekenhuisopnames blijven sterk stijgen: in de week van 12 tot 18 maart werden elke dag gemiddeld 3.867 besmettingen geregistreerd, een stijging met maar liefst 42 procent in vergelijking met een week eerder. De dagcijfers moeten we evenwel op maandag in een ander perspectief bekijken: er worden op zondag geen nieuwe cijfers meer bekendgemaakt waardoor de maandagcijfers die van zaterdag en zondag samen weergeven. 

In totaal hebben nu al 837.006 mensen positief getest op het coronavirus. De positiviteitsratio is ook toegenomen, tot 7,5 procent (+1 procent).

Het aantal ziekenhuisopnames blijft ook stijgen. In de week van 15 tot 21 maart waren er elke dag gemiddeld 197,3 ziekenhuisopnames, een stijging met 22 procent. Er liggen nu 2.247 Covid-patiënten in het ziekenhuis, van wie er 569 op de intensieve zorgen liggen.

In tegenstelling tot de besmettingen en de ziekenhuisopnames blijft het aantal overlijdens wel nog afnemen. Tussen 12 en 18 maart kwamen elke dag gemiddeld 23,6 mensen om het leven, een daling met 10,8 procent in vergelijking met een week eerder. Er stierven nu sinds het begin van de pandemie 22.707 mensen aan Covid-19.

210322-cijfersHet feit dat we gisteren geen cijfers ter beschikking hadden maakt de analyse ervan moeilijker. Maar we zien dat ook in Limburg overal de cijfers behoorlijk stijgen, alhoewel het in Sint-Truiden nog meevalt met +14 op twee dagen, zeker tegenover Hasselt (+30) en Genk (+18). Het aantal mensen in de Limburgse ziekenhuizen stijgt ook. En wat de vaccinaties betreft: in Sint-Truiden kregen vijf mensen een prik de voorbije twee dagen, in Limburg waren er dat 1.435. En een uitleg hiervoor is niet te vinden noch vast te krijgen bij Zorg en Gezondheid en bij de Vlaamse Vaccinatieteller.