Het vaccinatiecentrum van Sint-Truiden is volop uitnodigingen aan het versturen voor de tweede corona-boosterprik. Die zal vanaf 12 september gezet worden. De 18+ inwoners van Sint-Truiden, Nieuwerkerken en Gingelom zullen daartoe worden uitgenodigd. Voor sommigen onder hen zal het al de tweede boosterprik zijn.

Eerst komen de meest kwetsbare mensen aan de beurt voor hun tweede boosterprik; nadien volgen de andere volwassen volgens leeftijd. De uitnodigingen voor de herfstbooster worden vanaf deze week verstuurd. In Vlaanderen kregen mensen die in een woonzorgcentrum verblijven en oudere personen vanaf 80 jaar reeds voor de zomer van 2022 een tweede booster aangeboden. De Hoge Gezondheidsraad beveelt aan dat iedereen ouder dan 65+ een vaccinatie zou krijgen.

Intussen blijven de coronacijfers blijven dalen. Er liggen momenteel minder dan 800 coronapatiënten in het ziekenhuis. Dat blijkt uit cijfers van Sciensano. Van 26 augustus tot 1 september waren er dagelijks gemiddeld 59 ziekenhuisopnames wegens COVID. Er liggen nu 776 coronapatiënten in het ziekenhuis, een daling met 19 procent tegenover de week ervoor.

Wie hulp nodig heeft om zijn afspraak te verplaatsen of te annuleren, kan terecht op het nummer 011 49 49 07, en dat tijdens de kantooruren (9-17 uur).