De Truiense band Big Cash Beats presenteert in CC De Bogaard vanavond hun nieuwe show- en band formatie. Tijdens de show zal er een speciaal eerbetoon zijn aan wijlen bassist en medeoprichter Benny Guffens. De geliefde muzikant overleed een jaar geleden.

“Benny Guffens was een man met een hart van goud en een grote liefde voor muziek”, getuigen de overige bandleden. “Hij was de steun en toeverlaat voor iedereen die hem kende.” Voor de nieuwe bassiste Lore Jaenen wordt het vanavond haar muzikale vuurdoop in de band. Meteen ook de eerste vrouw in de band. “Ze werd opgeleid door Benny en zal straks onder zijn goedkeurend oog het beste van zichzelf geven.” Verder zijn er de gitaren van Diether Govaerts, de strakke drums van Luk Lammens en de diepe, warme stem van Kris Beets. “Een avond in het teken van liefde, vriendschap en muziek”, besluit de band.

Alle klassiekers zullen de revue passeren, van ‘Folsom Prison Blues’ tot ‘Ring of Fire’ of ‘Hurt’. Kortom, voor elke rockabilly, country- en bluesliefhebber is deze show een must-see.

Praktisch

Start om 20.15 uur

Tickets via https://apps.ticketmatic.com/widgets/de_bogaard/addtickets?event=427144415971#!/addtickets

In beeld: Benny Guffens (rechts) in CC De Bogaard, clubzaal, november 2022, vlak voor zijn overlijden.

Tekst en beeld © rdc