Het gebouwencomplex van het vroegere rusthuis Sint-Laurentius, later Orelia Laurentius woonzorgcentrum, Brustem-Dorp 125, 3800 Sint-Truiden beleeft haar einddagen.  Vele oudjes hebben hier hun laatste levensjaren doorgebracht en nu is het eindsein geblazen voor het rusthuis/woonzorgcentrum zelf.

foto-1-4

©Mediahaspengouw

Wie herinnert zich nog de jaarlijkse barbecues die gegeven werden in het rustoord Sint-Laurentius en waar vele gezinnen uit Brustem of omstreken mooie tijden beleefden samen met de oudjes?  Helaas … mooie liedjes duren niet lang…

De inwoners van Sint-Laurentius zijn al geruime tijd verhuisd naar het WZC ’t Meiland of WZC Villa Rosa in Sint-Truiden.  De inwoners van Orelia Laurentius woonzorgcentrum zijn verhuisd naar de Viaductstraat 11 in Sint-Truiden en draagt de naam WZC Orelia Serrenhof.

foto-4-4

©Mediahaspengouw

Het woonzorgcentrum en conciërgegebouw in Brustem staan geruime tijd leeg en hebben hun mooiste jaren gekend. Het geheel is centraal gelegen in Brustem tussen Brustem-Dorp en de Vliegveldlaan te Brustem, de verbindingsbaan tussen de Luikersteenweg en de Tongersesteenweg.

Het perceel is in het buitengebied gelegen waar een dichtheid van 13 tot 17 woningen per hectare gerealiseerd kan worden.  Appartementen kunnen er niet toegelaten worden.  Andere projecten zijn ook mogelijk… Brustem leeft…

Het startbod voor de projectgrond bedraagt 600.000 euro. Wie biedt meer?

Contactgegevens:
Covast cvba, Kortrijksesteenweg 1005, 9000 Gent, 09 24 24 995, info@covast.be, COVAST – Project Sint-Laurentius,

foto-7

©Mediahaspengouw