In Sint-Truiden loopt vanaf vrijdag 5 mei de theatervoorstelling Foei, minister van de hand van Ray Cooney. Met deze komedie brengen hoofdrolspelers en Truienaren Céline Malyster en Gunter Reniers een stuk waarin het lachen wordt van het begin tot het einde. Media Haspengouw geeft maar wat graag één gratis duoticket weg.

Lachen van begin tot het einde dankzij de gekende en gelauwerde theaterschrijver Ray Cooney, en zeker ook dankzij de acteurs van Theater De Roxy. Het verhaal? “Gunter speelt de kabinetchef van de minister van Binnenlandse Zaken en ik ben een secretaresse van de oppositie”, vertelt actrice Céline Malyster. “Het stuk begin met een lijk dat wordt gevonden in de suite van de minister waar hij met mij op hotel zit. Kevin Caers speelt de minister en is trouwens ook de regisseur.”

De Truiense zakenvrouw Céline Malyster is al lang geen onbekende meer. Gastrollen in ‘Familie’ en ‘Thuis’ en presentatieklussen voor TV-Limburg, ROB en Kanaal Z maakten van haar een bekend gezicht. Ze was actief bij het productiehuis ‘Hotel Hungaria’ en heeft in Sint-Truiden haar eigen bedrijf ‘WALHALLA BRANDING’. In 2021 kwam haar semi-autobiografische debuutroman ‘Moeder. Met kind.’ op de markt.

Ook de Limburgse acteur Gunter Reniers (agent Patje in ‘Thuis’) speelt een hoofdrol in deze wereldberoemde komedie van Ray Cooney. Reniers: “Het is een blij weerzien met Céline.  Begin deze eeuw eindigde Céline als tweede in de Miss Belgian Beauty-verkiezing en ik was toen haar ‘media-peter’.  Het klikte tussen ons, truienaars onder elkaar, en we zijn elkaar al die tijd blijven volgen.  Vorig seizoen speelden we al samen in ‘Met 5 in bed’ van Yves Caspar. Het is dus fijn om nu opnieuw samen te mogen werken.  Céline is een erg talentvolle en knappe vrouw die bruist van de ideeën! Ook de andere acteurs doen het schitterend. Maar meer kan ik nu niet zeggen (glimlacht).”

‘Foei, minister!’ van 5 tot en met 27 mei in Theater De Roxy, Rijschoolstraat 51, 3800 St-Truiden.  Tickets en info www.deroxy.be

Media Haspengouw geeft een duo-ticket weg voor de voorstelling van 25 mei. Als jij weet hoe de zoon van Céline Malyster heet, mail dan je antwoord naar info@truiensnieuws.be Wie weet word jij de winnaar.