De Sint-Truidense Reddingsclub ziet haar sport ‘reddend zwemmen’ alsmaar populairder worden. Om iedereen een plaats te kunnen geven gaat de club proberen een samenwerking op het getouw te zetten met andere watersportclubs in de regio.

De club STRC heeft 160 leden en heeft er op dit moment een stop op gezet. Binnen de sporttak zis er een wereld aan gevarieerde oefeningen wat het best levendig en dynamisch maakt. Ook de wedstrijdvorm met verschillende reddingstechnieken om een drenkeling uit het water te halen valt erg in de smaak bij de leden.

De clubleiding moet mensen teleurstellen omdat het aantal plaatsen volzet is. Er is slechts een beperkt aantal trainingsuren omdat het Bloesembad moet gedeeld worden met watersportclubs en zwemmers. Door een ledenstop worden de trainingsgroepen klein houden en kan elk lid beter begeleid worden. Anderzijds hoopt de clubleiding dat meer mensen de sport leren kennen. Zo wordt er gedacht aan een samenwerking met andere watersportclubs uit Sint-Truiden, bijvoorbeeld op het vlak van trainingen.