Tweede Productie: “De Sneeuwkoningin”

Op de generale repetitie van het nieuwe stuk ‘De Sneeuwkoningin’ in CC De Bogaard zag TruiensNieuws in primeur hoe de jonge acteurs op korte tijd alweer gegroeid zijn. Ook letterlijk, en zeker in het acteren. De warme coachende aanpak van begeleidend acteur Faye Jacquemin doet de jonge mensen vertrouwen krijgen en openbloeien. Voor zaterdagavond is alles uitverkocht; voor vrijdagavond zijn er nog tickets.

Om zeven uur ‘s avonds generale repetitie in CC De Bogaard? Dat betekent dat om half zeven iedereen er al is. De enthousiaste ploeg van het TTJ is niet te houden. De jonge Truiense acteurs voelen een passie voor theater. Sommigen volgen de studierichting WKD (Woordkunst & Drama) maar dat is zeker geen noodzaak om te komen meedoen.

In ‘De Ijskoningin’ weet toneelschrijfster Faye Jacquemin de figuren in het sprookje van Andersen te casten op de leden van het TTJ. De jongeren stralen rust en vertrouwen uit op de generale repetitie. Het verhaal voelt erg eigentijds aan, met een sneeuwkoningin die de warme harten van mensen kan koud en ongevoelig maken. Of hoe liefde als centraal thema telkens opnieuw kan boeien. De jonge acteurs laten een sterke indruk na. Wie wil gaan kijken naar de toekomst van Sint-Truiden als theaterstad kan best snel een ticket bestellen.

 

Foto’s © Rudi De Cock

Tickets via https://www.artac.be/tweede-productie/