Bezieler en acteur van Theater De Roxy Gunter Reniers droomt al jaren van een eigen ‘sketchshow’ naar het voorbeeld van zijn grote helden Gaston en Leo en André Van Duin. Dankzij zijn tomeloze energie is het zover: ‘GALERIE ROXY’ is geboren. De première is al op 20 januari aanstaande.

“Het moeilijkste was om mijn partner en collega Yves Caspar te overtuigen”, steekt Gunter Reniers van wal. “Ik wilde absoluut dat hij mijn tegenspeler werd en dat hij de show schreef.  Hij heeft al heel wat ervaring in het schrijven van theaterstukken en tv-series, maar een goede sketch bedenken is aartsmoeilijk. In een korte tijdsspanne moet je je personages en situaties ‘zetten’ en moet er een duidelijke pointe zijn die iedereen begrijpt en grappig vind. Begin er maar aan!” (lacht)

Partner Yves nam de uitdaging gretig aan en ging samen met Gunter op zoek naar een vrouwelijke medespeler. “Dat werd Sofie Nickmans”, vertelt Yves aan TruiensNieuws. “Ze is een komische actrice met wie we al heel wat jaren voorstellingen maken in de Roxy. Sofie schreef mee aan de sketches.  Het muzikale gedeelte nemen musicalsterren Dorien Schrijnemakers en Leendert De Vis voor hun rekening. Brent Wagemans begeleidt het geheel op de piano.”

Dialect

Publiekslieveling Romain Bamps zal ook van de partij zijn. Gunter Reniers: “Romain zorgt als slechtgezinde toneelmeester voor de nodige hilarische verwarringen in het Truiens dialect. Dat wordt top!” Voor Yves Caspar is de show een genre dat bijna niet meer gemaakt wordt in Vlaanderen. “We merken dat er wél een groot publiek voor bestaat en we willen de tijd van de nostalgische tv-shows graag terug oproepen in ons theater, voorlopig nog zonder danseressen met pluimen.” (knipoogt en lacht)

‘Galerie Roxy’ speelt van 20 januari tot en met 11 februari in Theater De Roxy in Sint-Truiden.  Voor de extacte data, extra info en tickets kan u terecht op www.deroxy.be