Geboren en getogen in Sint-Truiden en woonachtig in het Tiense, trekt Kim Duchateau dezer dagen rond met de voorstelling ‘Simsalabim’. Terwijl zijn compaan Jan De Smet de vrolijke kleuter- en kinderliedjes brengt met een bombardement aan instrumenten zorgt Kim met zijn ultrasnelle tekenpen en zotte ideeën voor een originele ‘Kimtekening’ aan het einde van elk lied. Een striptekenaar live op een podium in full speed, het is ongezien. Deze namiddag is er een voorstelling in Tienen en morgen hoor je Kim op de Truiense radio Trudo FM in ‘Thuis in Haspengouw’.

De twee spitsbroeders hebben elkaar weer gevonden. Jaren geleden trokken ze al eens rond, Jan De Smet (bekend van o.a. De Nieuwe Snaar) gewapend met zijn uitgebreid instrumentarium, en Kim Duchateau, met de tekenpen in de hand, bekend van zijn strips met bekende figuren zoals “Aldegonne” en “Esther Verkest”. Op het podium brengen ze zaterdagnamiddag een wervelend liedjesgebeuren. Terwijl Jan zingt tekent Kim er live op los. “Dat gaat ontzettend snel”, vertelt hij aan TruiensNieuws. “Je hebt tijdens de voorstelling zelfs geen tijd om aan je neus te krabben. Jan begint met een liedje of een medley, en soms gaat hij ontzettend snel erdoor. Gelukkig teken ik al sinds ik me kan herinneren en ben ik dus goed geoefend om Jan te kunnen bijhouden.” In grotere zalen hoef je van het spektakel niets te missen. Iedereen kan op het grote scherm zien hoe ze dat klaarspelen.

(Lees verder onder de tekening)

In beeld hieronder: Terwijl Jan een leuke medley van kinderliedjes speelt tekent Kim erop los. © Kim Duchateau

Playboy

Kim Duchateau is geboren en getogen in Sint-Truiden. Hij bouwde een grote naam op als Vlaams striptekenaar, cartoonist, illustrator, animatiefilmtekenaar, muzikant en schrijver. Zijn bekendste figuren zijn “Aldegonne” en “Esther Verkest”. Hij tekent cartoons voor onder andere de Morgen, de Standaard, Knack, De Zondag en P-Magazine. In het buitenland komen we hem tegen in L’echo des Savanes, Playboy, Fluide Glacial, NRC Handelsblad, Stripglossy en Zone 5300. Tegenwoordig tekent hij cartoons voor VRT NWS, dS Avond, Apache en Bruzz. Zijn strip Esther wordt gepubliceerd in Eppo, Playboy (Nederland en Duitsland) en Woef. Aldegonne verschijnt ook nog steeds in Stripgids. Zondag is Kim (telefonisch) te gast in het Truiens praatprogramma ‘Thuis in Haspengouw’ op radiozender Trudo FM voor een uitgebreidere babbel.

Praktisch

Vandaag, zaterdag 24 februari 2024 van 15.00 tot 16.30 uur in CC De Kruisboog, Sint-Jorisplein 20,  Tienen. De prijs bedraagt 10 euro en voor -12 jaar is dat 8 euro. Reserveren kan via

https://webshoptienen.recreatex.be/

Morgen, zondag 25 februari, wordt Kim uitgebreid geïnterviewd op radiozender Trudo FM tussen 10 en 12 uur. www.trudofm.be