Op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober bloeit Sint-Truiden cultureel helemaal open. Het weekend start in de Academiezaal met ‘Beatles with strings’ waarbij mooie stemmen, een gitaar en enkele strijkers je onderdompelen in de hits van The Fab Four. Zaterdag ziet Els De Schepper ze vliegen in de Schouwburg. Een dubbel aanbod dat je moeilijk kan laten liggen.

All You Need Is Love, Let It Be of Yesterday….wie kent ze niet? In Beatles With Strings nemen gitarist Marco Cirone en zangeres Jolien Thijs je mee in de wereld van de vier van Liverpool. Die zijn trouwens nog steeds populair in Limburg. Zo bracht de bekende Vlaamse Beatleskenner Sam Coomans over heel Limburg in verschillende radioprogramma’s maar liefst 112 afleveringen van de verhalen over al die hits die het beroemde viertal ooit maakten. Nu vrijdagavond 14 oktober worden de bekendste liedjes van The Beatles herleid tot hun pure oorsprong. De noten, de klanken en de zang dringen door tot in onze muzikale ziel. Jolien Thijs is een veelgevraagde vocaliste met naast haar gitarist en vocalist Marco Cirone. Zij worden bijgestaan door het strijkkwartet de Strawberry Strings die hun viool, altviool en cello laten dansen op de golven van de songs. Tijdloze muziek wordt een tijdloze avond.

Els

Eén dag later is het de beurt aan Els De Schepper. Zij presenteert in de schouwburg van het cultuurcentrum haar nieuwe voorstelling. Wie Els kent weet dat ze je kan meenemen zodat je even weg bent van het drukke, alledaagse bestaan en helemaal mee met haar opgaat in emoties van ontroering maar ook glimlachjes en schaterbuien. In haar show ‘Els ziet ze vliegen’ kan je gsm maar best in vliegtuigstand staan, want eenmaal vertrokken wil je er niets van missen. Stewardess De Schepper verkent haar diepste kern waarin ze liefde en uitbundigheid zoekt. Sint-Truiden scoort het komende weekend weer hoog op die culturele ladder.

Praktisch

Beatles with strings – vrijdag 14 oktober – 20.15u Academiezaal – 15 euro – 12 euro (-26)

Els ziet ze vliegen – zaterdag 15 oktober – 20.15u Schouwburg – 26 euro – 23 euro (-26)

Tickets en info via 

https://tinyurl.com/hh856z8r

of via uitbalie@sint-truiden.be of  via telefoon – 011 70 17 00
Foto © FoLiesje