Drie mannen riskeren een celstraf omdat ze herhaaldelijk brandstof en bosmaaiers van Natuurpunt hebben gestolen. Ze sloegen onder meer toe in een loods in Borgloon. Als ex-werknemers hadden de daders een makkelijke manier gevonden om het hangslot van de afgesloten container met goederen te openen. De drie riskeren celstraffen tussen één jaar en achttien maanden.

De drie mannen zijn jeugdvrienden en hebben elkaar nog al geholpen met het plegen van feiten waarvoor ze eerder al veroordeeld werden. Toen een van de mannen bij Natuurpunt ontslagen werd omdat hij met de tankkaart van de vzw zijn eigen auto voltankte, kreeg hij samen met zijn kameraden het idee om zijn ex-werkgever te bestelen. Tussen oktober 2018 en januari 2019 gebruikten de drie mannen volgens de aanklager meermaals een reservesleutel om containers van Natuurpunt open te breken en jerrycans met benzine en biologische kettingzaagolie mee te nemen. Later kwamen ze nog eens terug en hebben ze met een slijpschijf een kooi opengemaakt waaruit ze zeven bosmaaiers hebben gestolen. Een DNA-match na de analyse van gevonden bloeddruppels in de loods, wees in de richting van de verdachten. Tijdens de huiszoekingen werden er vier bosmaaiers en veertien jerrycans teruggevonden. Het trio gaf de feiten toe en wilde de gestolen goederen doorverkopen.

De Tongerse procureur vraagt celstraffen van een jaar, 14 maanden en 18 maanden, en ze riskeren ook een geldboete van 400 euro. De uitspraak volgt begin mei.