Woensdagavond werd het arrest voorgelezen in de rechtszaak rond het fatale steekincident waarbij Gheorghe C. betrokken was. De voorzitter van de rechtbank, Valerie Fontaine, verklaarde dat er “heel veel kracht gebruikt werd” en dat Gheorghe C. handelde “met de intentie tot doden”. Het schokkende incident werd gekenmerkt door een explosieve mix van alcohol en langdurige spanningen tussen de beschuldigde en het slachtoffer.

Het tragische voorval vond bij een fruitbedrijf plaats in Alken, waar enkele fruitplukkers plaats onder invloed van een overvloed aan bier, wodka en fruitjenever het aan de stok kregen met elkaar. De geschillen tussen Gheorghe C. en Munteanu waren al langere tijd aan de gang. Getuigen meldden een voortdurende toename van spanningen tussen de twee, met meerdere momenten van conflict. Volgens het verslag verliet Gheorghe C. in stilte zijn kamer met de intentie om de confrontatie met Munteanu aan te gaan. Zelfs toen het slachtoffer al op de grond lag, bleef hij zeven keer steken. De jury benadrukte dat hij na de eerste vijf messteken nog had kunnen stoppen, maar ervoor koos zijn fatale plan voort te zetten. Ondanks de invloed van alcohol werd vastgesteld dat dit Gheorghe C. niet weerhield om zijn gruwelijke daad uit te voeren.

De jury behield de voorbedachtheid in hun oordeel en veegde de claim van uitlokking van tafel. De pleidooien over de strafmaat zullen vandaag, donderdag, worden gehouden. Gheorghe C. riskeert een levenslange gevangenisstraf voor zijn daden.