De politiezone Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken doet een beroep op de gemeenschap na een reeks diefstallen uit bestelwagens in de Truiense regio. Er zijn tot dusver vijf meldingen binnengekomen van dergelijke diefstallen, waarbij voornamelijk werkmateriaal werd gestolen. De politie is dringend op zoek naar getuigen en camerabeelden om de daders te identificeren en te arresteren.

Volgens de rapporten sloegen de dieven toe in de omgeving van Kerkom en Gingelom. Telkens maakten ze een gaatje in de achterdeur van de bestelwagens om het slot te forceren en toegang te krijgen tot het waardevolle gereedschap en materiaal binnenin. In een poging om dergelijke incidenten te voorkomen, geeft de politie enkele nuttige tips aan de burgers. Zo wordt geadviseerd om bestelwagens te parkeren in een garage of op een andere veilige en goed verlichte plaats. Als dit niet mogelijk is, wordt aanbevolen om de bestelwagen met de laaddeuren zo dicht mogelijk tegen een muur te plaatsen. Het is essentieel om het voertuig af te sluiten en de sleutels nooit onbeheerd achter te laten.

De politie benadrukt het belang van het melden van verdachte gedragingen door onmiddellijk contact op te nemen via het noodnummer 101. In geval van diefstal, zelfs als er geen buit is, wordt burgers gevraagd om aangifte te doen bij de politie om het onderzoek te ondersteunen en herhaling te voorkomen.

Individuen die meer informatie hebben over de recente inbraken of die beschikken over bruikbare camerabeelden, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 011/701.911 of via e-mail op pz.poltrudo@police.belgium.eu.