Club 41 en Ronde Tafel 93 Sint-Truiden maken “Comfort Room” te kinderafdeling Asster mogelijk

Goed Nieuws

Op 16 december 2018 bundelden de Club 41 en de Ronde Tafel 93 Sint-Truiden voor de eerste keer de krachten op een gezamenlijk event. En met succes. Tijdens de kerstmarkt was iedereen welkom om op deze bewuste dag te komen genieten van sfeer, oesters en champagne. Zoals altijd bij deze service-clubs stond het volledige event in teken van een goed doel.

Op donderdag 9 mei 2019 werd het goede doel bekend gemaakt en werd dus ook direct de schenking overhandigd. Asster, psychiatrisch ziekenhuis te Sint-Truiden, mocht rekenen op een donatie van 5.000 euro. Specifiek zal de geldsom toekomen aan Spika, de kinderafdeling van Asster te Melveren.

Spika behandelt kinderen van 6-17 jaar die kampen met de meest complexe vormen van psychiatrische aandoeningen. Spika biedt momenteel plaats aan 31 kinderen, die begeleiding genieten van een 60-tal zorgkundigen. En dat is meer dan nodig.

Kris Lemmens (Zorgmanager Spika):

“We zien de laatste jaren, tot onze grote spijt, een negatieve trend in de maatschappij. Psychiatrische problemen steken steeds vroeger de kop op, waarbij kinderen en jongeren al vroeg kampen met suïcidale gedachten en agressie. Deze gulle schenking zal ons sterk vooruit helpen in ons project VBM (Vrijheidsbeperkende Maatregelen), waar we extra willen inzetten op preventie van extreem gedrag bij onze patiënten. Samen met de jongeren zijn we tot het concept van een “Comfort Room” op onze campus gekomen: een ruimte die een uitlaatklep biedt wanneer het even teveel wordt. De 5.000 euro zal worden aangewend om deze ruimte te installeren en te voorzien van het nodige materiaal.”

Noteer alvast 22 juni 2019 in jullie agenda. Dan organiseert de Club 41 hun zwoele Midsummer Night Club. In het najaar van 2019 mag u zich terug verwachten aan een stomende Champagne-4-Charity, waar de Ronde Tafel jullie verwent met oesters en champagne.

Houd deze inspirerende clubs in de gaten en help hen in de toekomst realisaties als deze mogelijk te maken!

Volg hun Facebook-pagina op:

https://www.facebook.com/Club41StTruiden/

https://www.facebook.com/rt93.be/

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Boomgaardenstraat actief met Buurtcomité en Buurtcafé

Buurtcomité Boomgaardenstraat Sinds oktober is er een nieuwe verenging in Sint-Truiden: het Buurtcomité Boomgaardenstraat. De Boomgaardenstraat is een rustige straat met beperkte toegang, vlak achter het station. Het Buurtcomité Boomgaardenstraat richt zich naar de ganse buurt. In de Boomgaardenstraat wonen vele jonge gezinnen met kindjes. Heden mag er geen knuffel …

Goed Nieuws
Hiep Hiep Hoera, er is er ééntje jarig

Geboren als Joseph, Hubert, Jacques Lacroix, maar beter bekend als Jos Lacroix. Onze eindredacteur mag vandaag 70 kaarsjes uitblazen ! Jos Lacroix is een duizendpoot, zo is hij verbonden aan de ‘Keizerlijke Commanderie van de edele Haspengouwse fruittelers en hun gastronomie’. Als voorzitter kwam hij onlangs nog in de krant …

Goed Nieuws
Handelaars Sint-Martenplein maken gelijktijdig etalage

Solidariteit, dat is wat we nodig hebben om het Covid-19 virus in te perken. De handelaars van het St-Maartenplein geven wat dat betreft alvast het goede voorbeeld.   Zij gingen immers afgelopen week allemaal gelijktijdig hun etalage een nieuw jasje geven, aangepast aan de tijd van het jaar.    “Het …

%d bloggers liken dit: