Zowel bij Okra als Samana in Zepperen werd er voor de leden een kerstfeest georganiseerd. Okra ziet haar aantal leden weer stijgen en bij Samana stonden hoogbejaarden en chronisch zieken centraal.

Voor OKRA Sint-Truiden was 2022 het jaar van de wederopstanding. “Het ledenaantal stijgt opnieuw”, vertelt ondervoorzitter Nicole Knapen. “We hebben maar liefst 130 activiteiten georganiseerd en we hebben onze werking van 2022 afgesloten met een mooi kerstfeest. Het nieuwe jaar komt aardig dichtbij; en dat gaan we inzetten met een receptie.”

Feestmaal

Bij Samana Zepperen zochten 90 leden elkaar op voor het kerstfeest. In Ontmoetingscentrum Veva kwamen hoogbejaarden en chronisch zieken van het kerkdorp genieten van een feestmaal. Geert Cosemans zorgde voor een bezinningsmoment. Samana-secretaris Jos Lacroix klinkt tevreden: “De meest gehoorde opmerking is dat we dit vaker zouden moeten doen. Er komt heel wat bij kijken. Denk maar aan de vrijwilligers die zorgen voor eten, ontspanning, ontmoeting en transport. Nu de financiële steun vanuit CM-Limburg grotendeels is weggevallen, moeten we op onze centen letten. Nog een geluk dat we in Zepperen mogen rekenen op vrijgevige mensen waardoor we ook in de toekomst kunnen zorgen voor ontmoeting en ontspanning voor de mensen voor wie Samana in het leven geroepen is”, besluit Lacroix.

Foto © Jos Lacroix