Een Truienaar van 22 jaar is door de correctionele rechtbank veroordeeld tot vier jaar cel en een geldboete wegens het ontvoeren van een 17-jarige en het onwettig dragen van een wapen. De man kwam niet opdagen op de rechtbank maar mededaders beweerden dat alles als grap was bedoeld.

De feiten speelden zich af in de zomer van vorig jaar in Sint-Truiden. Op 18 augustus werd toen een 17-jarige jongeman bedreigd, geslagen en ontvoerd met geweld. De hoofddader handelde niet alleen. Enkele companen waren betrokken bij het plan. De correctionele rechtbank van Hasselt acht de feiten bewezen. De afwezige hoofdverdachte werd schuldig bevonden aan het ontvoer met geweld van de 17-jarige jongen. Naast de vier jaar cel moet er een boete van 1.600 euro betaald worden. De jongeman droeg een alarmpistool met bijhorende munitie. De rechtbank achtte hem ook schuldig voor het deel uitmaken van een vereniging met het oog op die ontvoering. Het slachtoffer werd tevens geslagen.

De medebetrokkenen gaven de feiten toe, maar beweerden dat alles in scène was gezet en dat het om een grap ging. Maar dat werd tegengesproken door de getuigenverklaringen, het verhaal van het slachtoffer en het feit dat de bivakmuts en het wapen ver van de plaats van de feiten werden teruggevonden. Volgens de rechtbank zijn de gepleegde feiten maatschappelijk verwerpelijk en duiden ze op een duidelijk gebrek aan normbesef bij de daders.