De Truiense brandweerkazerne zwiert op zondag 18 september haar deuren open. Brandweer Sint-Truiden maakt, samen met brandweer Tongeren en brandweer Borgloon, deel uit van Sector Zuid, het meest zuidelijke deel van onze hulpverleningszone Zuid-West Limburg. Met de opendeurdag hoopt de ploeg dat er ook vrijwilligers willen intekenen. “Want die kunnen we best nog gebruiken”, klinkt het.

De Truiense brandweerlui zullen de ganse zondagnamiddag demonstraties geven. Er wordt ook kinderanimatie voorzien met waterspelen. Tussen 13 uur en 18 uur kan iedereen langskomen op de Zepperenweg, op de hoek met de N722. De opendeurdag is al jaren een succes. Veel gezinnen gaan er graag langs om met hun kinderen een inkijk te krijgen in het brandweerleven. Ook het speelse karakter van de kinderanimatie betekent soms aanschuiven aan bepaalde attracties met water. Daarnaast hopen de brandweerlui dat er ook volwassenen geïnteresseerd zijn. “Wie weet tekent iemand wel in als vrijwilliger. We hebben nog volk nodig!”

De dag ervoor, zaterdag 17 september, is er de traditionele BBQ. Alle informatie vind je op de Facebookpagina van ‘Vriendenkring Brandweer Sint-Truiden’. De opbrengst gaat naar de werking van de brandweerkazerne.

Foto’s – ©Rudi De Cock