STVV behaalt haar eerste thuiszege van het seizoen. KV Mechelen ging met 3-1 voor de bijl in een mooi potje voetbal. Er was goed voetbal, er was volk en er was vooral veel vuur.

STVV en Mechelen bekampten mekaar in een heerlijk voetbalweertje. De supporters zagen de Kanaries vurig uit de startblokken schieten met veel druk naar voor. Dat resulteerde heel snel in enkele hoekschoppen. STVV was in erg goede vorm en kon zijn spel opleggen aan de Mechelaren die het moesten ondergaan. Maar tot doelkansen kwam het echter niet, op een halve kans van Leistner en Okazaki na, en zo trok een dominant STVV de kleedkamer in met 0-0 op het scorebord.

Geheel onverwacht en tegen de gang van het spel in konden de bezoekers bij het begin van de tweede helft scoren op een vrije trap. Hairemans liet doelman Schmidt kansloos achter met een heerlijke plaatsbal. Maar een in de 16 ingebroken Hayashi wist een penalty uit te lokken. Wouters werkte Hayashi tegen de vlakte. Penalty, oordeelde scheidsrechter Smet. Kagawa stuurde Thoelen de verkeerde kant uit en maakte er 1-1 van.

Vanaf dan hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Een gelijkspel leek in de maak, maar daar beslisten invallers Koita en Bruno anders over. Doelman Thoelen kon een loeierd van Koita nog pareren, maar de pas ingevallen Bruno was er als de kippen bij om in de herneming van dichtbij te scoren. In de toegevoegde tijd was het opnieuw Bruno die scoorde en zo de eindstand op het bord vastlegde: 3-1.
Met zes op zes, veel zelfvertrouwen en een flinke portie vuur ontmoeten de Kanaries volgende zaterdag de Limburgse collega’s van Genk. Net als in het voorjaar wil geelblauw daar winnen. De Truiense bakkers kunnen zich maar beter stand by houden voor het bakken van smurfentaarten.

Foto – ©STVV Communicatie