• Tekst en foto’s © Rudi De Cock

De in Sint-Truiden gelanceerde nieuwe rum ‘Ola Pola!’ van Carl en Edu scoort erg goed in de tasting. De fles die de makers in de radiostudio van Trudo FM achterlieten werd door een aantal medewerkers en enkele rum-liefhebbers geproefd. Met een hoge score van 8,5/10 blijkt vooral de combinatie van een kruidige rum die toch een licht zoete toets heeft in de afdronk erg in de smaak te vallen. “De opbrengst gaat naar de vzw Enchanté die zich inspant om elke leerling een voedzame maaltijd te geven in school”, vertellen Carl Nijssens en Edu Vangrootloon.

Een jaar lang werd geëxperimenteerd, geproefd, getest en opnieuw begonnen. Truienaar Carl Nijssens vertelt: “Toen in 2020 de coronapandemie zwaar inhakte op het bedrijfsleven, bracht de lockdown ons op ideeën. In reclamebureau ZOZ waar Edu Vangrootloon en ikzelf samen collega’s zijn, gingen we als creatieve geesten aan de slag met dingen die al lang rijpten in het hoofd maar waar nooit tijd voor genomen werd. Zo werd ZOER gin, de échte smoelentrekkergin, geboren, met de Mediclowns als goed doel. En nu lanceren we deze bruine kruidige rum gebaseerd op de iconische lolly van coca-cola. Vertrekpunt was een oud geheim piratenrecept waarbij rum, gedroogde vruchten en gember de inspiratie gaven om die te combineren met de bekende cola-lolly. Vandaar de naam die in klank erop lijkt: Ola Pola. En het verrast ook in de smaak. Ola Pola dus!” 

Brooddozen

“Het destilleren van een lekkere drank met daarin een nostalgische smaak van een snoepje uit onze kindertijd is voor ons eerder een hobby”, vult Edu aan. “Daarom vinden we het belangrijk dat we een deel van de opbrengst schenken aan een goed doel. Met Ola Pola hebben we gekozen om een samenwerking aan te gaan met vzw Enchanté voor het project ‘Brooddoosnodig’. Ze zorgen via een systeem van ‘hartelijke scholen’ en vertrouwenspersonen ervoor dat elke leerling een gevulde brooddoos of een voedzame maaltijd heeft. Zo hopen we dat niemand nog met honger in de klas hoeft te zitten.” De nieuwe Truiense rum is verkrijgbaar in verschillende winkels en drankenhandels.

Edu is zeer tevreden na een jaar intens zoeken en experimenteren naar de juiste smaak

Wedstrijd

Lezers van TruiensNieuws en luisteraars van Trudo FM maken kans op het winnen van een mooie verpakking van de vrouwelijke piraat ‘Ola Pola!’ met daarin een fles rum en twee glazen. Stuur het antwoord op volgende vraag voor zondagochtend 10 december via onze kanalen naar de redactie.

“Welk ingrediënt is toegevoegd tijdens de distillatie van de rum wat hem wat spicy maakt?”

Heb je de radio-uitzending gemist? Misschien vind je het antwoord wel op de mooie website https://www.olapolarum.be/

Succes! De winnaars worden zondag bekend gemaakt in het wekelijkse praatprogramma ‘Thuis in Haspengouw’, elke zondag tussen 10 en 12 uur.

Carl en Edu hebben twee geschenkpaketten voor je klaarliggen. Doe mee met de wedstrijd. 

Hieronder. Een voorsmaakje van de thuispagina. Zeer knap gemaakt!  https://www.olapolarum.be/