• Tekst en beelden © STVV

Eerste helft

Suzuki

Van Helden – Smets – Godeau

Hashioka – Delorge – Ito – Bocat

Steuckers – Zahiroleslam – Koïta

STVV startte in Mechelen met de opstelling die intussen elke supporter wel uit het hoofd kent. De vertrouwde patronen leiden meteen tot een gevaarlijke counter, waarbij Foulon Steuckers neermaait. Koïta schiet de bal in eerste instantie in de muur, maar in de herneming verdwijnt de bal onherroepelijk in de hoek: 1-0, een bliksemstart voor STVV. Even later reageert Mechelen. Suzuki neutraliseert het gevaar van de Maneblussers echter eenvoudig. De wedstrijd kabbelt verder, tot Steuckers plots Kahveh alleen voor doel zet. Onze spits wordt echter afgeblokt. Na een aanval van Malinois neemt STVV over. Ito tikt door tot bij Koïta, wiens zwieper met links over zoeft.

Ito en Steuckers voelen zich thuis op de besneeuwde grasmat. Tijd voor een sneeuwballengevecht is er niet, en even later is het raak. Na een onnavolgbare dribbel van Koïta, poeiert Ito de rebound onhoudbaar binnen. 0-2: een comfortabele voorsprong bij de rust. Het wordt een opdoffer die de Malines niet meer te boven komen.

Meer sneeuw

In de tweede helft komt ook de sneeuw opzetten, wat het moeilijker maakt om die 0-2 nog in te halen. De Kanaries ontwikkelen veel kansen, met Koïta en Ito. De 0-2 blijft wat ze is. In minuut 67 is het de beurt aan Steuckers om voorbij de geel-rode defensie te schaatsen. Zijn solo eindigt met een afgeweken schot, dat net naast gaat. Twee minuten later is STVV daar weer. De pegel van Hashioka sterft op de lat.

Met nog een kwartier te gaan lossen Kaya en Fujita de moegestreden Zahiroleslam en Ito af. STVV controleert op een veld dat almaar moeilijker bespeelbaar wordt. Een tweede dubbele wissel vijf minuten voor tijd: Yamamoto en Dumont vervangen Koïta en Steuckers. En Wolke Janssens neemt nog de fakkel over van Hashioka.

De vele wissels veranderen het spelbeeld amper. De Kanaries spelen de wedstrijd rustig uit en keren naar huis met een verdiende driepunter.