In Zonhoven vierden de bewoners, ouders en personeelsleden van de vier vestigingen de  vijftigste verjaardag van Ter Heide. De instelling voor mensen met een meervoudige beperking heeft campussen in Tongeren, Genk, Borgloon en Zonhoven. “Het is een dag waarop bewoners en personeel van de 4 campussen in een zonnige en ongedwongen sfeer elkaar ontmoeten”, reageren personeelsleden enthousiast.

De focus van de samenkomst was de ‘Belevingsdag’, ‘dingen beleven’ met de bewoners. Tijdens de
Belevingsdag wordt Ter Heide Zonhoven omgetoverd tot minifestival met heel wat randanimatie. Frietjes, ijsjes, een huifkartocht, een sessie met klankschalen, een schminkstand, verzoekplaatjes, een workshop percussie, kappers met ‘kunstwerk op het haar’, een photobooth, een clown die balonnen plooit en natuurlijk Jonas Van Esch met zijn harmonica, de man die ook troost bracht in de covidperiode. Het is maar een greep uit het ruime en mooie aanbod naar bewoners en hun familie toe. Medewerkers van Ter Heide, heel wat vrijwilligers en familieleden zorgden ervoor dat de 430 zorgvragers het volledig naar hun zin hadden. “Eigenlijk bestonden we in volle coronaperiode vijftig jaar”, weet een opvoedster. “Maar toen konden we onmogelijk een gepast feestje bouwen. Daarom doen we dat nu.”

Hartelijk

Er wordt al eens van campus gewisseld door een werknemer of een van de gasten. “Daarom doet het zo’n ongelofelijke deugd om oud-collega’s terug te zien, en ook bewoners die naar een andere campus waren verhuisd. Fijn te zien dat iedereen het goed stelt. Kijk maar eens naar al die lachende gezichten.”

Ter Heide biedt professionele ondersteuning aan 430 personen met een meervoudige beperking. 650 medewerkers geven
hiervoor elke dag het beste van zichzelf.

Foto’s © Media Haspengouw