Zaterdag wordt het opnieuw zonnig en warm met maxima van 25 graden op de Hoge Venen en 30 graden in het centrum en 31 graden of zelfs nog wat hoger in Haspengouw. De wind waait meestal matig uit het oosten tot zuidoosten. Aan de kust bereikt het kwik 26 of 27 graden, waarna de zeebries uit het noordoosten opsteekt in de loop van de namiddag.

Zondag wordt het zonnig en tropisch warm. Plaatselijk kan er een regen- of onweersbui tot ontwikkeling komen, maar het lijkt op vele plaatsen droog te blijven. De maxima liggen tussen 25 graden in de Hoge Venen en aan zee en 30 of 31 graden in het binnenland. De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten of uit veranderlijke richtingen. Aan zee wordt hij matig uit het westen tot noordwesten.

Maandag wordt het warm en op de meeste plaatsen droog, maar plaatselijk is een hitte-onweer mogelijk. De maxima liggen tussen 26 en 31 graden. Er staat een vrij zwakke oostenwind, aan zee in de namiddag een matige noordoostenwind.

Hou het hoofd koel met deze tips

Het federale ozon- en hitteplan en het Vlaamse warmteactieplan werden alvast geactiveerd. Ouderen, kinderen en kwetsbaren nemen best hun voorzorgen. Enkele tips:

Drink voldoende.

Draag loszittende en lichtgekleurde kledij, een hoofddeksel en een zonnebril.

De ochtend en avond zijn de koelste momenten van de dag.

Vermijd zware inspanningen tijdens het middaguur, de zon is dan het sterkst.

Zoek koele plekken op en blijf zoveel mogelijk in de schaduw.

Hou de gezondheidstoestand van ouderen, kinderen en baby’s goed in de gaten.

Een hitteslag kan gevaarlijk zijn. Bel 112 indien nodig.

Smeer je huid regelmatig in met zonnecrème.

Laat nooit iemand achter in de auto.