Onlangs gaven de Kanaries gaven gehoor aan de oproep van de familie Feyen om geld in te zamelen voor hun zoon Lucas die aan een zeldzame ziekte lijdt. Het allereerste gesigneerde shirt van het nieuwe seizoen werd geveild en het is de 9-jarige Mathieu Swerts uit Heers die het hoogste bod uitbracht. “Ik wilde Lucas graag steunen en ik ga het shirt inkaderen en op mijn kamer hangen”, vertelt hij trots.

Lucas Feyen, een 10-jarige STVV-supporter uit Geetbets, leidt aan een zeldzame ziekte en staat voor een belangrijke operatie. Om Lucas en zijn familie financieel te steunen, veilde STVV het eerste gesigneerde speelshirt van zijn spelers. “Ik was aangedaan toen papa mij vertelde waarover het ging”, reageert Mathieu Swerts uit Heers. “Ik ben 9 en Lucas is 10, dus we zijn zowat leeftijdsgenoten, en het raakte me wat de jongen moet meemaken. Ik vroeg mijn papa om mee te bieden, en we hebben het gehaald.”

Vader Pieter Swerts en zijn echtgenote Elien baten restaurant Den Biechtstoel uit in Heers. “Onze zoon heeft al een STVV-shirt dat hij draagt als we naar wedstrijden gaan. We hebben allebei een abonnement en we wilden ook iets doen voor Lucas, dus besloten we om online mee te bieden. Mathieu is heel blij met het gesigneerde shirt en voor hem heeft die nu een extra mooie betekenis omdat het ook Lucas steunt”, besluit Pieter.

Foto © Media Haspengouw

Lees over Lucas via

10-jarige STVV-supporter Lucas krijgt steun van de club in zijn strijd tegen een zeldzame ziekte