Handbal Sint-Truiden speelde zes van haar 7 wedstrijden thuis. Er was veel mooi handbal te zien. In de hoogste klasse bij Dames1 was het aanvankelijk een zeer gedreven Uilenspiegel uit Wilrijk-Edegem dat bleef aanklampen. Uiteindelijk moesten de Antwerpenaren in D1 hun meerdere erkennen. “We lieten teveel opendoelkansen liggen. Het vertrouwen moet op dat vlak nog groeien”, vertelt speelster Sara Marteleur.

Als je Handbalclub Uilenspiegel op bezoek krijgt dan is het toch altijd wat uitkijken. Opgericht in 1945 is het de oudste en grootste handbalclub van het land. De Antwerpenaren staan derde in de competitie en waren vastbesloten om op zondagavond een tik uit te delen aan leider Sint-Truiden. De wedstrijd bij Dames1 was aanvankelijk gelijkopgaand waarbij Sint-Truiden weliswaar de leiding nam maar een zeer gedreven tegenstander ervaarde in het team van Uilenspiegel. De bezoekers waren met twee tot drie punten verschil wel op achtervolgen aangewezen, maar ze hielden zich een tijdlang goed in de wedstrijd. Eén probleem:  ze botsten telkens opnieuw op een ijzersterke verdediging. De leider van het klassement liet duidelijk niet toe dat er teveel gescoord zou worden. “We speelden inderdaad vrij goed in de verdediging”, reageerde speelster Sara Marteleur achteraf. “De tegenstanders kwamen moeilijk tot scoren. Maar we hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt door veel te veel opendoelkansen te missen. Dit is een probleem dat ieder weekend terug komt en heeft in mijn beleving met vertrouwen te maken. Hopelijk kunnen we de komende trainingen hiermee aan de slag gaan en onszelf hierin verbeteren. Desondanks lieten we met momenten mooi handbal zien.” Uiteindelijk wisten de Truinoskes de kloof groter te maken en stond er 35-20 op het bord als eindscore.

Bij de Heren Recreatie ging het iets minder vlot. Zij botsten zaterdag op een te sterke tegenstander. Eindstand 17 – 34. De JM16 (1) speelde dan weer wel een intense en sterke wedstrijd tegen Sporting Pelt. De punten werden gedeeld: 19 – 19.