Na acht seizoenen neemt Jo Delpire afscheid van zijn rol als hoofdcoach bij HB Sint-Truiden. Zijn opvolger wordt de huidige assistent-coach, Tom Simons, een sportman in hart en nieren met een rijke achtergrond in de handbalsport. Assistent-coach Ben Vanbelleghem, zelf een jeugdproduct van Hasselt en voormalig speler bij Tongeren en Sint-Truiden, zal Simons ondersteunen als T2. Helene Beris blijft keepertrainster.

In beeld – Jo Delpire, de man die vertrekt en op de achtergrond Tom Simons, de nieuwe coach

Foto © rdc

Na acht seizoenen slaat coach Jo Delpire zijn vleugels uit naar het dameshandbal van HC Visé BM. In Sint-Truiden staat alles goed op de rails en de coach had een nieuwe uitdaging nodig. Tom Simons,tot nu de T2, volgt hem op als hoofdcoach. Tom begon zijn loopbaan als jeugdspeler bij HB Sint-Truiden en maakte deel uit van de Limburgse selectie van 1998 tot 2000. Na zijn opleiding aan de Topsportschool handbal van 2001 tot 2005, speelde hij in de nationale jeugdselectie (-18/-20) tussen 2003 en 2007. Zijn internationale ervaring deed hij op bij Viborg HK in Denemarken in het seizoen 2005-2006. Daarna keerde hij terug naar HB Sint-Truiden en speelde daar tot 2017. Zijn trainerscarrière begon Simons als assistent-trainer van de herenploeg van HB Sint-Truiden in de tweede nationale van 2018 tot 2019. Daarna werd hij hoofdtrainer van dezelfde ploeg in het seizoen 2019-2020. Sinds 2021 was hij assistent-trainer bij de damesploeg in de eerste nationale. Simons klinkt enthousiast over zijn nieuwe rol: “Ik had voor de start van het seizoen al aangegeven dat ik de job van T1 zag zitten. Uiteraard ben ik blij dat de club gekozen heeft voor iemand van het eigen huis. Ik wil graag met deze groep aan de slag. We hebben een solide basis om een goed seizoen te gaan draaien.”

Dynamiek

Dat er dynamiek in de stafploeg zit is duidelijk. Assistent-coach Ben Vanbelleghem, zelf een jeugdproduct van Hasselt en voormalig speler bij Tongeren en Sint-Truiden, zal Simons ondersteunen als assistent-coach. Vanbelleghem heeft zijn eerste stappen als trainer gezet bij de tweede ploeg van Hasselt en werkt sinds kort samen met Simons bij de damesploeg van Sint-Truiden. Helene Beris, met een uitgebreide carrière in Nederland bij onder andere Swift Roermond, PSV Eindhoven en Vlug en Lenig, blijft actief als keepertrainster. Zij heeft sinds 1995 een waardevolle bijdrage geleverd aan Sint-Truiden, eerst als keepster tot 2002 en sindsdien als keepertrainster. Met deze nieuwe sportleiding is HB Sint-Truiden klaar voor een veelbelovend seizoen. Er zijn ook drie nieuwe spelers aangetrokken. Daarover later meer.

Beelden © rdc