Valentijnsdag, in Haspengouw vaak kortweg Valentijn genoemd, is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven, vaak door middel van kaarten, bloemen, chocolade en andere cadeautjes. Steeds meer wordt de betekenis breder ingevuld.

“Het is ook een dag om ook genegenheid en vriendschap te koesteren”, vertellen enkele Valentijntjes van Trudo FM. Joke (Jorun Dirix van chocoladewinkel Valentino op de Luikersteenweg) treedt hen bij. “Daarom schenken we graag via de radio gevulde pralinedoosjes weg, met heel veel hartjes. Want elkaar graag zien, echte liefde, staat centraal.” Ook de radiomalers beamen: “We vinden vriendschap bijvoorbeeld op de duur met onze vrienden normaal, maar het kan zeker geen kwaad om één dag per jaar eens daar bij stil te staan met bijvoorbeeld een lekker chocolaatje.”

Cadeautje winnen of wegschenken aan een geliefd persoon?

De cadeautjes liggen intussen klaar bij Valentino op de Luikersteenweg in Engelmanshoven. Zaakvoerder Joke is in haar nopjes, en ze is gul. Ze schenkt via de radio gevulde pralinedoosjes weg en één chocoladefondueset met allerlei lekkers erbij, alles mooi verpakt. Het enige wat je moet doen is in je pen kruipen en vertellen met wie je Valentijn viert, of wie jij koestert in je leven, of aan wie jij het geschenkje wil geven. De wedstrijd loopt nog tot 18 uur op deze dinsdag. Woensdagochtend worden de winnaars bekend gemaakt in het programma ‘Radio Valentino’ tussen 7 en 9 in de ochtend.

Schrijf je verhaaltje naar info@truiensnieuws.be

Wil je meer weten over Valentino? Klik hieronder op de link

Ambachtelijke chocolade is haar passie en haar leven: Jorun vertelt vanuit haar chocoladepaleis