De inkt van ons bericht met de update van het parket over het geweldadige treinincident van afgelopen donderdag was nog niet droog of er werd deze voormiddag alweer een incident gemeld. De politie diende tussen te komen na een nieuwe melding van problemen in de trein van Sint-Truiden naar Hasselt.

De politie heeft vanochtend met drie teams gereageerd op een melding van mogelijke problemen op een trein naar Hasselt. De melding suggereerde dat een groep treinreizigers anderen lastigviel tijdens hun reis. Hoewel de bron van de melding niet duidelijk is, nam de politie de situatie serieus, gezien recente incidenten. Jessica Vandebeek, woordvoerster van de politie LRH, bevestigt de reactie van de politie op de melding: “We zijn vandaag inderdaad met drie teams naar het station van Hasselt gereden na een melding van problemen op de trein van Sint-Truiden naar Hasselt. Dit komt mee door de nasleep van het incident met geweld van donderdagavond waarbij een man verschillende treinreizigers verwondde met een mes. We wilden geen enkel risico nemen.”

Het perron waar de trein zou aankomen werd afgesloten maar bij aankomst bleken de vermeende daders al verdwenen te zijn. “Mogelijk zijn ze eerder uitgestapt,” merkt Vandebeek op. “Dit wordt bevestigd door getuigen, maar we kunnen niet met zekerheid zeggen of zij ook daadwerkelijk de personen waren die voor onrust hebben gezorgd.”

Het incident benadrukt alvast de noodzaak van waakzaamheid van de politie, vooral in het licht van toenemende bezorgdheid over de veiligheid in het openbaar vervoer. Ze zal verder onderzoek doen naar de gebeurtenissen en roept getuigen op om informatie te delen die kan helpen bij het identificeren van de daders. Burgers worden ook aangemoedigd om verdachte situaties onmiddellijk te melden, zodat de politie snel kan ingrijpen en de veiligheid van alle passagiers kan waarborgen.