Vandaag en morgen kan er sneeuw vallen en het kan het glad zijn. Zelfs het noodnummer 1722 is geactiveerd. Vanaf vrijdag gaan de temperaturen goed stijgen en zou het kunnen dat we van de winter afscheid nemen.

Vandaag trekt een actieve storing over heel Vlaanderen, en dus ook over Limburg. Deze ochtend is er in Haspengouw en de rest van Vlaanderen smeltende sneeuw of sneeuw. Wees dus extra voorzichtig als je de baan op gaat. De FOD Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk het noodnummer 1722 geactiveerd. Met temperaturen rond het vriespunt waarschuwt het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) voor een glad wegdek tijdens de ochtendspits. Waar nodig rijden ook de strooidiensten uit.

De FOD Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk het noodnummer 1722 geactiveerd. Wie bij schade bijstand van de brandweer nodig heeft, kan een aanvraag indienen via het e-loket www.1722.be of bellen naar het nummer 1722. Het gaat daarbij enkel om situaties die niet levensbedreigend zijn. Voor mogelijk levensbedreigende situaties kan er nog steeds gebeld worden naar 112.

In de loop van deze woensdag wordt het zachter over het zuiden, waardoor de (smeltende) sneeuw daar overgaat in regen. In de noordelijke landshelft wordt het dan droger met mogelijk enkele opklaringen. Tegen de avond bereikt een nieuwe neerslagzone ons land vanaf het zuidwesten. De maxima liggen rond het vriespunt, wellicht net iets erboven. De wind staat overwegend zwak tot matig uit oost tot noordoost.

In de nacht naar donderdag krijgen we een volgende actieve neerslagzone met regen of lokaal wat smeltende sneeuw. Het kwik houdt stand ronden wellicht boven het vriespunt.

Donderdagochtend is het nog precair met winterse neerslag, maar stilaan wordt het rustiger en vrijwel droog met misschien nog enkele laatste sneeuwvlokjes over Haspengouw. De vorming van ijsplekken zorgen voor gevaarlijke wegen. Overdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met wat regen of buien.

Vrijdag is het zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. De maxima liggen tussen 8 en 12 graden. Zaterdag is het vrij bewolkt met plaatselijk kans op (winterse) buien. De maxima schommelen tussen 2 en 6 graden.

Foto © TruiensNieuws