Woensdag is het vaak grijs met soms wat regen of motregen. Rond de middag wordt het droger met mogelijk enkele opklaringen. Dit is van korte duur, want in de late namiddag bereikt een nieuwe regenzone onze contreien. De maximumtemperatuur zal deze namiddag oplopen tot 10 graden. Er staat een stevige wind. In de nacht naar donderdag krijgt Zuid-Limburg nog heel wat regenbuien te verwerken. Het kwik daalt naar 5 graden. Er waait een vrij krachtige zuidwestenwind.

Donderdagochtend start zwaarbewolkt over Haspengouw met buien. Later wordt het licht wisselvallig met een afwisseling van opklaringen en enkele buien. De maxima liggen opnieuw rond 9 à 10 graden. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig.

Vrijdag start droog met mogelijk nog enkele opklaringen. Nadien bereikt een regenzone met lichte tot matige regen Zuid-Limburg vanaf het zuidwesten. De maximumtemperatuur wordt pas ‘s avonds bereikt en ligt rond 13 graden. De zuidenwind neemt in kracht toe.

In het weekend krijgen we meer droge periodes. De overgang van Oud naar Nieuw kent een hoge temperatuur van om en bij de 16 graden op zaterdag en 14 graden op zondag. Het regent ook veel minder dan de voorbije dagen.