STVV sluit het jaar 2022 af met een vlotte zege tegen Zulte Waregem. Het werd 2-0 met goals van Hayashi in de eerste helft en Bruno in de tweede.

Het was even schrikken toen Schmidt bij de eerste hoekschop voor de bezoekers meteen vol aan de bak moest. De Japanse doelman reageerde alert op de poging van Sissako en behoedde de Kanaries zo voor een vroege achterstand. Daarna volgde er een fase zonder al te veel doelgevaar, tot Boya het dak van het doel trof met een afstandsschot. Een stevige waarschuwing, want bij de eerstvolgende mogelijkheid was het wel raak. Hayashi kwam oog in oog met Bostyn en speelde de bal tussen de benen van de doelman, 1-0.

Met de rust in zicht werkte Sormo Bruno tegen de mat in de buurt van de zestien. Rode kaart, oordeelde scheidsrechter Lardot. Essevee moest meer dan een helft met tien man verder. De Kanaries gingen door op hun elan. Matte Smets bekroonde zijn basisplaats bijna met een doelpunt. De 18-jarige Kanarie zag zijn goal echter afgekeurd wegens buitenspel.

Bruno

In de tweede helft verloor Sint-Truiden nooit de controle. Bostyn hield Boya tot twee keer toe van een doelpunt, maar moest zich twintig minuten voor tijd toch gewonnen geven op een gekruist schot van Bruno. Een knappe goal van Bruno danzij een mooie assist van Brüls. In het slot had Hayashi de 3-0 aan de voet, maar dit keer won doelman Bostyn het pleit. Zo bleef het bij een 2-0-zege voor de mannen van Bernd Hollerbach, die het oude jaar dus in schoonheid afsluiten.

Foto © STVV